Formule 1: Grand Prix Groot Brittannië live op radio en televisie

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Groot Brittannië zijn live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via NPO Radio 1 en Grand Prix Radio.

De race wordt verreden op het circuit van Silverstone. Er worden vanmiddag 52 rondes gereden met een totale afstand van meer dan 306 kilometer. Max Verstappen gaat vandaag in de Grand Prix van Groot-Brittannië als derde van start. Lewis Hamilton pakte pole position op Silverstone. Verstappen verbeterde met zijn derde plek ook nog de beste Nederlandse prestatie in de kwalificatie van een Grand Prix in de Formule 1. Jan Lammers eindigde in 1980 op Long Beach als vierde.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Groot Brittannië vanmiddag live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 13.00 uur, de race om 14.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Silverstone. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook livebeelden van de Grand Prix van Groot Brittannië. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Om 13.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

De Grand Prix is ook te volgen via NPO Radio 1 via de NPO Radio 1 Sportzomer. Het commentaar bij de race komt van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.