(C) Mediamagazine

Formule 1: Grand Prix Japan met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Japan zijn zondag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via Grand Prix Radio.

GP Japan

De race wordt verreden op het Suzuka International Racing Course. In verband met het tijdverschil met het Aziatische land is de race hier te volgen in de vroege uurtjes van de zondagmorgen. De Red Bull-auto van Max Verstappen kan op dit circuit goed uit de voeten en Verstappen hoopt dan ook op een plek op het podium. De Nederland start op de derde positie van de startgrid.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Japan zondag live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 6.00 uur, de race om 7.10 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Japan. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien.

Samenvatting

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Voor wie de wedstrijd ’s morgens gemist heeft, om 15.30 uur is er een uitgebreide samenvatting te zien op kanaal 14.

De Grand Prix is ook uitgebreid te volgen via sportzender Ziggo Sport Totaal. Deze betaalzender is via vrijwel alle providers beschikbaar.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 6.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’.

Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 42 en bij Delta kabel op kanaal 455 (buitenlandpakket). In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen. Via de satelliet is de wedstrijd ook in Ultra HD te bekijken via RTL.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet. De radiozender is rond het circuit ook te beluisteren via DAB+.

Twitter

Na afloop is ook de ‘F1 Live Show’ te zien via Twitter. De show zal een kijkje nemen achter de schermen bij de Formule 1 en worden gepresenteerd door Will Buxton. Hij krijgt hierbij hulp van onder andere ex-wereldkampioen Nico Rosberg.