Grand Prix Radio via DAB+ te ontvangen op Formule 1-circuits

De online radiozender Grand Prix Radio is met ingang van de Formule 1 Grand Prix in Bahrein dit weekeinde ook via de digitale ether (DAB+) te horen rond het circuittijdens een raceweekend.

Race volgen

Daardoor kunnen fans die een DAB-radio bij zich hebben live het commentaar van Olav Mol tijdens de Formule 1-kwalificatie en -race volgen. De zender reist de hele wereld over en is tijdens de Grand Prix-weekenden van donderdag tot en met zondag in de lucht. Fans die dit weekend in Bahrein zijn kunnen Grand Prix Radio al ontvangen.“, aldus de radiozender.

Kanaal

Het is niet duidelijk op welk kanaal de radiozender te ontvangen is. Het uitzendkanaal verschilt per weekeinde volgens een van de initiatiefnemers van de radiozender, Alexander Stevens. “Een kwestie van even zappen of scannen“, aldus Stevens tegenover deze website.

Ether

Het is niet de eerste keer dat de radiozender in de ether te horen. Tijdens de Grand van België op Spa-Francorchamps is de radiozender al een aantal jaren tijdens het Formule 1-weekeinde via een FM-zender te horen. Vanaf nu zal de radiozender dus elk weekeinde in de digitale ether te horen zijn.

Autosport

Grand Prix Radio is een radiozender die zich volledig richt op autosport in de breedste zin des woords en uitzendt via Internet en haar apps op iOS en Android. Grand Prix Radio is een initiatief van Formule 1-commentator Olav Mol en voormalig Veronica-DJ Alexander Stevens.

Natuurlijk wordt er uitgebreid aandacht besteedt aan de koning onder de raceklassen: De Formule 1. De radiozender zond al enige tijd het commentaar uit van Olav Mol bij Ziggo Sport. Sinds dit seizoen zijn ook de classificaties te beluisteren bij de radiozender