(C) Mediamagazine

Formule 1: Grand Prix Oostenrijk met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk zijn zondag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via NPO Radio 1 en Grand Prix Radio.

Grand Prix Oostenrijk

De race wordt verreden op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Dit circuit ligt nabij Spielberg. Het circuit werd vroeger Österreichring genoemd en is in 2011 gedeeltelijk opnieuw opgebouwd door, Dietrich Mateschitz, gedeeltelijke eigenaar van Red Bull, en toen verder gegaan onder de naam Red Bull Ring.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Oostenrijk live uit. De voorbeschouwing begint zondagmiddag om 14.00 uur, de start van de wedstrijd is om 15.10 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol en het co-commentaar wordt verzorgd door Giedo van der Garde. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien.

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 14.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’.

Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 42 en bij Delta kabel op kanaal 455 (buitenlandpakket). In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen. Via de satelliet is de wedstrijd ook in Ultra HD te bekijken via RTL.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet. De radiozender is rond het circuit ook te beluisteren via DAB+.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 zijn er in het programma NOS Langs de Lijn flitsen te horen van de de race in Oostenrijk. Het verslag is in handen van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Twitter

Na afloop van de wedstrijd is er de ‘F1 Live Show’ te zien via Twitter. De show zal een kijkje nemen achter de schermen bij de Formule 1 en worden gepresenteerd door Will Buxton. Hij krijgt hierbij hulp van onder andere ex-wereldkampioen Nico Rosberg.

Sociale media: