FOX Sports nog niet “op zwart” bij KPN, klanten in onzekerheid

Betaalzender FOX Sports is nog te zien via provider KPN. FOX Sports dreigde eerder het beeld zaterdagavond om 18.00 uur op zwart te zetten. Voorlopig kunnen voetbalfans nog kijken naar de beelden van de betaalzender. Hoe lang deze situatie zo blijft is onduidelijk.

Onzekerheid

Niet alleen bij aanbieder KPN (Interactieve televisie en Digitenne) ook bij Caiway, Delta, Tele 2 en een aantal kleinere aanbieders is de kans aanwezig dat het beeld van FOX Sports op zwart gaat. Voorlopig zitten de abonnees van de genoemde providers in onzekerheid. Op social media vragen veel voetbalkijkers zich af hoe lang het beeld van FOX Sports nog zichtbaar blijft. Abonnees bij Ziggo, Online, Canal Digitaal en Vodafone Thuis hoeven zich geen zorgen te maken. Deze providers hebben een doorlopend contract of onlangs wel een nieuwe overeenkomst met de sportzender gesloten.

Onderhandelingen

FOX Sports geeft via haar sociale media-kanalen aan dat er nog steeds onderhandelingen plaatsvinden met de providers. Deze onderhandelingen lopen al enige tijd maar de laatste weken is het geschil tussen de partijen hoog opgelopen. Vorige week moest zelfs de rechter er aan te pas komen. Voorlopig heeft alleen Vodafone een nieuw contract afgesloten met FOX Sports. In dit contract is FOX Sports 1 opgenomen in het basispakket van de provider waardoor de prijs van dit pakket met meer dan twee euro is verhoogd. KPN vindt deze gang van zaken voor haar abonnees niet wenselijk en weigert met de nieuwe contractsvoorwaarden akkoord te gaan.

Tweets:

https://twitter.com/xXx_Esther/status/761959864126083073

https://twitter.com/KWehrmeijer/status/761958845866541056

https://twitter.com/DamianSelhorst/status/761958176866574336

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.