FunX Music Awards 2018 live op NPO FunX, FunX.nl en NPO 3 Extra

Vandaag worden de FunX Music Awards 2018 uitgereikt door  FunX. De award show is vanaf 20.15 uur on air te volgen op NPO FunX en live te zien op FunX.nl en het digitale kanaal NPO 3 Extra. NPO 3 (NTR) zendt de volgende dag een compilatie uit.

FunX Music Awards 2018

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door de luisteraars van de publieke jongerenzender.

Er worden prijzen uitgereikt in elf categorieën: Artist Of The Year, Best Song, Best talent, Best Album, Best Collabo, Best DJ, Best Group, Best MC, Best Singer, Best Producer en Best Video. De award show vindt plaats in Paradiso te Amsterdam.

Live optredens

Tijdens de award show trakteren o.a. Josylvio, SBMG, Latifah en Jonna Fraser het aanwezige publiek in Paradiso op een live optreden. Host van de avond is dj Shay Kreuger.

Live op de radio

Van 19:00 tot 00:00 uur doet NPO FunX op radio live verslag vanuit Paradiso in Amsterdam. dj’s Jaimy en Dyantha hosten een uitgebreide pre- en afterparty op de radio. Alle uitreikingen vinden plaats tussen 21:00 uur en 23:00 uur. De radiozender is in de vier grote steden te ontvangen via FM, landelijk via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Online

De uitreiking van de awards is vanaf 21.00 uur live te zien op de website en via de app van de radiozender. Daarnaast doet de radiozender uitgebreid verslag van de award show via al haar social media kanalen. Via televisie kan er gekeken worden naar de digitale themazender NPO 3 Extra. Deze zender is te vinden in diverse (aanvullende) digitale pakketten en via Internet.

NPO 3

DJ’s Fernando Halman en Eva Cleven van de radiozender nemen de kijkers van NPO 3 woensdagavond mee langs de hoogtepunten van de awardshow: van prijsuitreikingen, backstage interviews met winnaars tot optredens van genomineerde artiesten. De uitzending is te zien op woensdag 9 mei, 22.40 uur, NPO 3.