FunX Rotterdam: 150.000 euro subsidie per jaar

funxJongerenzender FunX krijgt voortaan jaarlijks 150.000 euro van de gemeente Rotterdam. Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad stemde donderdag in met de subsidie. Alleen de VVD was tegen.  Dit bericht RTV Rijnmond op haar website. 

 

De VVD is tegen financiële ondersteuning omdat zij eerst het lokale mediabeleid uitgestippeld wil hebben. “Bovendien hebben we op dit moment het geld gewoon niet”, aldus VVD-raadslid Middelman. Volgens CDA-raadslid Weltevrede verdient de Rotterdamse radiozender ondersteuning: “FunX levert een bijzondere prestatie. Ze hebben een groot bereik onder veel jongeren in alle culturen. Dat krijgen andere media moeilijk voor elkaar.” Volgens PvdA-raadslid Moti kan de gemeente zich dit geld veroorloven. Het budget voor het lokale mediabeleid is omlaag geschroefd door de noodzakelijke bezuinigingen op het Rotterdamse stadhuis. “En van het resterende budget van vijf ton kunnen we deze bijdrage aan FunX betalen”, aldus Moti.

FunX werd bedreigd in haar voortbestaan omdat het ministerie van Cultuur en de vier grote steden de geldkraan dichtdraaiden. Rotterdam is nu als eerste overstag. FunX hoopt dat de andere drie grote steden ook in de bres springen voor het radiostation. FunX is blij met de Rotterdamse toezegging van een jaarlijkse subsidie. Daarvan kan de jongerenzender de Rotterdamse stadsredactie betalen. Die maakt lokale programma’s en stadsreportages naast de landelijke programmering.

Audiofragment hierover op website RTV Rijnmond