(C) Mediamagazine

Geen gedwongen ontslagen bij bezuinigingen Omroep West

De regionale omroep Omroep West gaat 854.000 euro bezuinigen maar er vallen geen gedwongen ontslagen. Dit bericht de regionale omroep voor de regio Zuid-Holland noord op haar website.

Kosten

Wel wordt er bespaard op overhead, loonkosten en overige personeelskosten en freelancerskosten. Ook bezuinigt de regionale omroep op algemene kosten zoals die van huisvesting, kantoor, adviezen, internet en ICT. De redactie zal zoveel mogelijk worden ontzien.

“Gerustgesteld”

De maatregelen zijn dinsdagavond bekend gemaakt door directeur Gerard Milo aan het personeel. Hij vertelde gerustgesteld te zijn dat er door deze manier van bezuinigen geen gedwongen ontslagen nodig zijn. ‘De broekriem moet wel weer een stuk verder worden aangehaald, maar het belangrijkste is dat de omroep zijn regionale journalistieke taak nog steeds kan blijven uitvoeren.’

Gevolgen voor programmering onduidelijk

Wat de bezuiniging precies betekent voor de programmering en journalistieke slagkracht van Omroep West is nog niet bekend. Volgens hoofdredacteur Renzo Veenstra is het wel onvermijdelijk dat de programmering op radio en tv wordt versoberd door de bezuinigingen. Hij wil de gevolgen nu eerst gaan bespreken met de redactie. ‘Zeker is dat de omroep vol blijft inzetten op onze online nieuwsvoorziening’, aldus Veenstra.

Verlaging subsidie

De bezuiniging van ruim acht ton is het gevolg van de verlaging van de overheidssubsidie met 17 miljoen euro op de regionale omroepen die staatssecretaris Dekker vanaf volgend jaar heeft opgelegd. Andere regionale omroepen maakten bezuinigingsmaatregelen bekend waarbij wel gedwongen ontslagen vallen.

RTV Rijnmond

Vorige week maakte RTV Rijnmond, de regionale omroep voor Zuid-Holland zuid, bekend dat er bij hun reorganisatie 15 ontslagen gaan vallen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.