“Gesprek met directie Talpa over reclamebeleid Veronica Inside”

Vrijdag vindt er een gesprek plaats tussen Wilfred Genee en de directie van Talpa over het reclamebeleid bij het programma Veronica Inside.

Overstap

Veronica Inside is sinds kort de opvolger van Voetbal Inside. Het presentatie-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp maakte de overstap van RTL naar Talpa. Het programma met hetzelfde format wordt nu niet meer uitgezonden op RTL 7 maar op Veronica. Daarnaast duurt het programma geen 1,5 uur maar 2 uur. Volgens kenners is het programma echter in de praktijk opgerekt door de vele reclameblokken tijdens het programma.

Kritiek

Ook Johan Derksen en René van der Gijp lieten in het programma op Veronica al diverse malen blijken het niet eens te zijn met de vele en lange reclameblokken op de televisiezender van John de Mol’s Talpa.

Gesprek

Johan Derksen geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat er vrijdag een gesprek plaatsvindt met de directie van Talpa over het reclamebeleid rond het voetbalpraatprogramma.

We hebben alle begrip voor commerciële tv en weten dat we voor een flinke salarispost zorgen. Dat moet hij terugverdienen. Toch vinden wij twee uur erg lang en het aantal reclameborden overdreven. Het is storend, voor de kijkers, maar ook voor ons. Als dat zo doorgaat, vrees ik dat de kijker afhaakt. Dat zou ik als kijker na het vierde blokje wél doen.“, aldus Johan Derksen in het dagblad.

Niet ten goede

Derksen vindt dat de vele reclameblokken het programma niet ten goede komen. Zo zouden kijkers wegzappen en moet het programma na elk reclameblok weer “op gang komen”. Vrijdag vindt er een gesprek plaats tussen Wilfred Genee en de directie van Talpa over het reclamebeleid rond de talkshow.