Giel Beelen vertrekt na 20 jaar bij NPO 3FM

DJ Giel Beelen komt niet meer voor in de nieuwe programmering van NPO 3FM die op 2 september aanstaande van start gaat. Dit heeft de radiozender vandaag bekend gemaakt. De DJ is 20 jaar actief geweest voor de radiozender.

“We gaan hem missen”

“Giel is al die jaren van onschatbare waarde geweest voor NPO 3FM, radio en het ontdekken van nieuw talent. Hij heeft heel veel radiomakers geïnspireerd. We gaan hem missen bij 3FM.”, aldus Jurre Bosman, directeur radio bij de NPO. Beelen was het afgelopen jaar alleen nog in het weekeinde te horen nadat Domien Verschuuren zijn ochtendshow overnam. 

Eva Koreman en Angelique Houtveen

In de nieuwe programmering verhuizen Eva Koreman en Angelique Houtveen van het weekend naar de doordeweekse middag: Eva is tijdens de lunch te horen (12:00 tot 14:00 uur) en Angelique hoor je tussen 14:00 en 16:00.

Mark en Rámon naar late middag

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen verzorgen de middagshow tussen 16:00 en 18:00 uur. Frank van der Lende, nu nog te horen in de late middag tijdens werkdagen verhuist naar het weekeinde.

Nieuw talent

“Bij NPO 3FM krijgt nieuw talent volop de ruimte om zich te ontwikkelen en door te groeien. Dat geldt voor de muziek die we draaien en ook voor de dj’s. Voor iedereen die zich jong voelt willen we de toonaangevende gids zijn in muziek. We gaan onze belofte aan de luisteraars nog beter waarmaken: Music Starts Here.”, aldus Bosman.

Weekend

In het weekend krijgt Wijnand Speelman ’s ochtends volop de ruimte om zich te richten op maatschappelijke onderwerpen en Frank van der Lende brengt drie avonden lang live-muziek en nieuw muzikaal talent op de uren van Giel Beelen.

De gehele programmering vind je hier: