Gio Lippens wint Theo Koomen Award 2015

Sportverslaggever Gio Lippens heeft de Theo Koomen Award 2015 gewonnen. De prijs voor de beste wedstrijdverslaggeving van het jaar werd vandaag uitgereikt in het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg.

Tour de France

Gio Lippens krijgt de prijs voor zijn radiocommentaar bij de grote valpartij in de Tour de France verleden zomer. De Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin lag na een flinke val uit de race. “Gio Lippens heeft ons met zijn wielerverslaggeving dicht bij de koers gebracht”, vindt juryvoorzitter en sportverslaggever Evert ten Napel. “Hij liet ons meetreuren met de enorme valpartij in de Tour, maar ook met de geweldige prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta.” Lippens laat de genomineerde verslaggevers Olav Mol (Formule 1-races), Jeroen Elshof (EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Tsjechië) en Sebastiaan Timmerman (WK-allround van Sven Kramer) achter zich.

Hoog niveau

Volgens Ten Napel staat de radioverslaggeving van sportevenementen in Nederland op een hoog niveau, wat de keuze bemoeilijkte. “Toch springt Gio er dit keer met een half wiel bovenuit.” Gio Lippens kreeg de Theo Koomen Award uit handen van Bert Kranenbarg en de winnaar van vorig jaar, Jack van Gelder.

Prijs

Grand Café Kranenbarg riep de prijs voor beste sportverslaggever in 2012 in het leven. Naast Lippens en Van Gelder sleepten ook Hans van Zetten en Andy Houtkamp de prijs al in de wacht. De Theo Koomen Award is vernoemd naar één van de beste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw: Theo Koomen.

Tweets:

https://twitter.com/NPORadio2/status/678153525659090944https://twitter.com/rienreijnhout/status/678153862344216577

https://twitter.com/rienreijnhout/status/678153862344216577

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.