Golf: KLM Open live op televisie, radio en Internet

Tot en met zondag vindt in Spijk het golftoernooi de KLM Open Golf plaats. De wedstrijden zijn live te volgen op radio- en televisie.

European Golf Tour

Het KLM Open is een onderdeel van de European Golf Tour. Bekende golfers als Chris Wood, Padraig Harrington en Lee Westwood doen mee aan het toernooi. Er starten achttien Nederlanders in het KLM Open 2017. Onder de Nederlandse spelers die in actie komen op The Dutch zijn twee oud-winnaars en vijf debutanten, dertien pro’s en vijf amateurs. Joost Luiten zal dit jaar proberen om zijn titel te verdedigen.

“The Dutch”

Het is voor de tweede keer dat het toernooi op The Dutch in Spijk wordt gespeeld. De baan in de gemeente Lingewaal was kandidaat voor de organisatie van de Ryder Cup van 2018 en geldt als zeer uitdagend voor golfprofessionals. De stadium course biedt bovendien prachtige plekken voor het publiek.

Ziggo Sport

Sportzender Ziggo Sport besteedt de komende dagen veel aandacht aan het toernooi op televisie. Via de betaalzender Ziggo Sport Golf zijn tot en met zondag livebeelden te zien vanaf de ochtend tot de laatste golfers binnen zijn. Ook de sportzender Ziggo Sport, zonder meerkosten te bekijken door Ziggo-abonnees doet op donderdag en vrijdag liveverslag.

Door het SuperSportWeekend is Ziggo Sport Golf voor vrijwel alle digitale televisiekijkers vanaf vrijdag te volgen. Het commentaar en analyses bij de wedstrijden wordt verzorgd door onder anderen voormalig Tour-spelers Robert-Jan Derksen, Rolf Muntz en Inder van Weerelt.

NOS

De slotdag van het grootste internationale golftoernooi in Nederland is zondag vanaf 12.30 uur live op NPO 1 en NOS.nl. Ook op zaterdag komt de KLM Open, vanaf 14.00 uur, uitgebreid in beeld. Verder zijn er samenvattingen in de Sportjournaals, in de uitzendingen van Studio Sport en op NOS.nl.

Ziggo Sport KLM Open Radio

Het KLM Open is vier dagen lang rechtstreeks te volgen via de evenementenzender Ziggo Sport KLM Open Radio. De radiozender is wereldwijd te beluisteren via Internet en in de omgeving van Spijk via 106,7 MHz.

Via de zender is het KLM Open vier dagen lang integraal te volgen. Luister naar live verslag vanuit de baan, leaderboard updates, interviews en reportages. Ziggo Sport KLM Open Radio is elke toernooidag van half tien ‘s ochtends tot na de binnenkomst van de belangrijkste flights in de lucht.

Sociale media: