Gouden NL Award 2018 voor Omroep Brabant

Omroep Brabant is winnaar geworden van de Gouden NL Award 2018. Daarnaast zijn er nog meer NL Awards uitgereikt tijdens het NL Media Event.

Regionale omroep

De NL Awards zijn de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. Zes regionale omroepen vielen in de prijzen: Omroep Brabant, Omrop Fryslân, RTV Noord, Omroep Gelderland, Omroep Zeeland en RTV Utrecht.

Gouden NL Award

De categorie-overstijgende Gouden NL Award gaat naar Omroep Brabant, voor hun diepgravende onderzoek naar zelfmoordpoeder dat vrij verkrijgbaar is op internet. Omroep Brabant dook in het verhaal van de 19-jarige Ximena Knol, die zich van het leven beroofde met hulp van een middel dat werd gepromoot op de website van de Coöperatie Laatste Wil.

“Lovend”

De jury is lovend over de zakelijke toon in de uitzending, niet belust op sensatie, maar op informatie. ‘Hier hoort de omroep voor te staan’, aldus het juryrapport. De uitzending werd gemaakt door Karlijn Houterman, die vorig jaar al een NL Award in de wacht sleepte in de categorie Jong Talent. Recentelijk heeft ze de overstap gemaakt van Omroep Brabant naar RTL Nieuws. Aan de Gouden NL Award is een geldprijs van € 2500,- verbonden.

Andere winnaars

  • EIGEN NIEUWS: Omroep Brabant – Zelfmoordpoeder
  • BESTE TV-PROGRAMMA: Omroep Gelderland – Ridders van Gelre en ons Verloren Hertogdom
  • BESTE RADIOPROGRAMMA: Omrop Fryslân – Buro de Vries: Marc werd Manon
  • BESTE ONLINE PROJECT: RTV Noord – Facebook-groepen
  • DOCUMENTAIRE: Omroep Zeeland – Van verlies kun je niet betalen
  • JONG TALENT: Anita Sara Nederlof (RTV Utrecht)

Meer informatie op de website van NL Awards.

NL Awards

Sociale media: