Nominaties voor NL Awards 2018 zijn bekend

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de NL Awards, de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen.

Breed scala

De oogst van dit jaar biedt opnieuw een breed scala aan eigen nieuws, duiding, documentaires en jong journalistiek talent uit de regio. Genomineerd zijn onder meer items over een zoektocht naar de wolf in Overijssel, een wandeltocht in de sporen van de Watersnoodramp, een hoogbejaarde groenteboer in Vlissingen, de vlucht van een Joods echtpaar uit Leeuwarden dwars door bezet Europa en de schimmige wereld van de verkoop van zelfmoordpoeder op internet.

Achttien nominaties

In totaal zijn dit jaar achttien radio- en tv-programma’s, online projecten en journalisten genomineerd, verdeeld over de categorieën ‘Eigen Nieuws’, ‘Beste TV-programma’, ‘Beste Radioprogramma’, ‘Beste Online Project’, ‘Documentaire’ en ‘Jong Talent’. De Groninger omroep RTV Noord wist dit jaar maar liefst vijf nominaties in de wacht te slepen, maar ook Omrop Fryslân en Omroep Zeeland laten zich niet onbetuigd met ieder drie nominaties.

Jong Talent

Juryvoorzitter Rein Tolsma is tevreden over het niveau van de inzendingen. “Er zaten weer pareltjes tussen, het was soms echt lastig kiezen.” Vorig jaar was er voor het eerst een prijs in de categorie Jong Talent. Een jonge journalist van de regionale omroep die zich weet te onderscheiden door nieuwe vormen van journalistiek, of juist alles kan, of bijzondere verhalen maakt. “Dit keer waren er meer gegadigden, je ziet dat de omroepen nu ook hun mensen durven in te sturen. Ik denk dat we drie goede talenten hebben genomineerd”, aldus Tolsma.

Uitreiking

De NL Awards worden op woensdag 27 maart a.s. uitgereikt in Hotel Theater Figi in Zeist, tijdens het jaarlijkse NL Media Event. Alle prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL Award. Hieraan is een geldprijs van € 2500,- verbonden. Vorig jaar ging deze onderscheiding naar RTV Noord, voor hun online project ‘Graag gedaan hoor!’ over de Groninger aardgasproblematiek.

Meer informatie via de website van de onderscheiding.

Sociale media: