(C) Mediamagazine

Grand Prix Formule 1 Brazilië met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Brazilië zijn vanmiddag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via NPO Radio 1 en Grand Prix Radio.

GP Brazilië

De Grand Prix van Brazilië is een race uit het Formule 1-kampioenschap en wordt gereden op het circuit van Interlagos nabij de stad Sao Paulo. In verband met het tijdverschil met Brazilië is de race hier te volgen aan het einde van de zondagmiddag.

Lewis Hamilton

Vorig jaar werd de Grand Prix van Brazilië gewonnen door Lewis Hamilton. Hamilton werd twee weken geleden wereldkampioen tijdens de Grand Prix van Mexico. Deze Grand Prix werd toen gewonnen door de Nederlander Max Verstappen. Vorig jaar maakte Verstappen indruk op het circuit van Interlagos door tijdens een race in de regen veel coureurs in te halen en uiteindelijk op de derde positie te eindigen.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Brazilië live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 16.00 uur, de race om 17.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Sao Paulo. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 16.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 zijn in het programma Langs de Lijn vanaf 17.00 uur flitsen te horen van de race in Brazilië. Het verslag is in handen van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.