(C) Mediamagazine

Grand Slam of Darts live op RTL 7 en Videoland

Tot en met zondag 17 november is de top van de dartswereld te vinden op het Grand Slam of Darts. Het toernooi is te volgen via RTL 7 en Videoland.

Twaalfe editie

De dertiende editie van de Grand Slam of Darts wordt dit jaar gehouden in het Aldersley Leisure Village in Wolverhampton.

Tijdens het toernooi zullen vier landgenoten aan de oche verschijnen, waaronder de nummer één van de wereld Michael van Gerwen. Verder zullen ook Wesley Harms, Richard Veenstra en Danny Noppert deelnemen aan dit toernooi. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Gerwyn Price.

Bijzonder evenement

Het is een bijzonder toernooi, want de toppers van de dartsbond PDC strijden met de beste spelers van de andere bond, de BDO. Er wordt gespeeld in groepen van vier. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde. Tot het deelnemersveld behoren ook BDO-speelsters Lisa Ashton en Mikuru Suzuki.

Prijzengeld

In totaal wordt er meer dan 550.000 Britse Ponden aan prijzengeld verdeeld. De winnaar gaat met 125.000 Pond naar huis toe.

RTL 7

RTL 7 doet uitgebreid verslag van dit evenement op televisie. De televisiezender doet elke avond live verslag van het evenement in uitzendingen van RTL Darts. Alle uitzendtijden staan op de website van RTL7 Darts.

Videoland

Alle wedstrijden zijn ook live te zien via een livestream op Videoland. De livestream van darts is te vinden op de homepage van Videoland. “Het is helaas nog niet mogelijk om de stream te bekijken via een Smart TV. Hier wordt hard aan gewerkt.”, aldus RTL.