Groot Nieuws Radio breidt bereik via de kabel verder uit

Groot Nieuws Radio is vanaf eind november ook te horen via het digitale radiopakket van aanbieder Kabelnoord. De christelijke radiozender zal vanaf eind november te beluisteren zijn via kanaal 844 van het digitale radiopakket.

Radiozender

Groot Nieuws Radio is een christelijke radiozender en draait alleen muziek van christelijke artiesten. De zender brengt naast muziek ook achtergronden en nieuws uit kerk en samenleving. In de ether is de radiozender te beluisteren via DAB+ (digitale radio) en tot 1 januari via de middengolffrequentie 1008 kHz. Daarnaast is de radiozender te beluisteren via de kabel, interactieve televisie, schotel en Internet.

Uitbreiding

De radiozender is blij met de uitbreiding van haar bereik via Kabelnoord. De radiozender is al te beluisteren via aanbieders KPN, XS4ALL, Telfort, Solcon en Delta. De verwachting is dat Groot Nieuws Radio binnen afzienbare tijd via meer aanbieders is te beluisteren.

We richten ons erop om Groot Nieuws Radio via zoveel mogelijk kanalen aan te bieden. We zijn blij dat kabelaars de meerwaarde van het toevoegen van Groot Nieuws Radio aan hun pakket zien. Wij zijn nog in gesprek met andere partijen over de doorgifte van Groot Nieuws Radio. Ik hoop dat binnenkort ook andere kabelaars Groot Nieuws Radio toevoegen aan hun pakket.“, aldus Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio tegenover deze website.

DAB+

Vanaf 1 januari vinden er ook aanpassingen plaats in de digitale doorgifte van Groot Nieuws Radio via de ether (DAB+). Met het stoppen van de uitzendingen via de middengolffrequentie 1008 kHz vervalt ook de daaraan gekoppelde digitale capaciteit in het regionale kavel op kanaal 6B. Dit kavel is in Oost en Noord-oost Nederland te ontvangen. De uitzendingen via dit kanaal zullen dan ook per 1 januari worden stopgezet.

Groot Nieuws Radio blijft landelijk te beluisteren via DAB+ via kanaal 11C en in delen van Nederland via het DAB+-netwerk van MTVNL.