Groot Nieuws Radio blijft tot januari 2019 te beluisteren op de middengolf

De christelijke radiozender Groot Nieuws Radio zal tot 1 januari 2019 via de middengolf te horen zijn. Daarna zal de middengolfzender op 1008 kHz definitief worden uitgeschakeld. Dit bericht de radiozender vandaag in een persbericht.

Locatie

In eerste instantie had NOVEC, de eigenaar van de zendmast in Zeewolde, de intentie om de huur aan Groot Nieuws Radio en haar zenderexploitant Broadcast Partners per 1 september van dit jaar al op te zeggen. Op 1 augustus werd al duidelijk dat de huur in ieder geval werd opgerekt tot 1 maart 2018.

Onderhoud

De afgelopen tijd is er gekeken of er groot onderhoud aan de zendmast nodig zou zijn. Nu blijkt dat dit niet het geval is, kan de radiozender zelfs uitzenden tot 1 januari 2019 via de middengolf.

Ontmantelen

Zenderexploitant NOVEC had eerst nog plannen om het zenderpark in Zeewolde per 1 september jl. te ontmantelen. De exploitant had plannen op windmolens te plaatsen op het terrein. Deze plannen zijn voorlopig nog niet aan de orde.

Overstap maken

“Onze luisteraars krijgen de tijd om rustig de overstap te maken naar DAB+”, aldus een tevreden Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio.

Landelijk via DAB+

Groot Nieuws Radio is sinds 1 september landelijk in de digitale ether (DAB+) te horen. De radiozender maakt gebruik van het netwerk van landelijke commerciële radiozenders op kanaal 11C door capaciteit te huren van BNR Nieuwsradio.

Daarnaast is Groot Nieuws Radio in oost en noordoost Nederland te horen via het regionale kavel op kanaal 6B. Deze uitzendingen zijn gekoppeld aan de middengolffrequentie op 1008 kHz en blijven dus ook tot 1 januari 2019 in de lucht. Tevens huurt de radiozender digitale capaciteit via de provider MTVNL.

Sociale media:

https://twitter.com/WilfredHardeman/status/911455626986958848