(C) Mediamagazine

Groot Nieuws Radio verlaat uiterlijk 1 januari 2019 middengolf

Groot Nieuws Radio blijft ook na 1 september aanstaande te horen via de middengolffrequentie 1008 kHz. De radiozender is in ieder geval tot 1 maart 2018 te horen via de middengolf en uiterlijk tot 1 januari 2019.

Locatie

In eerste instantie had NOVEC, de eigenaar van de zendmast in Zeewolde, de huur aan Groot Nieuws Radio en haar zenderexploitant Broadcast Partners per 1 september aanstaande opgezegd. Na overleg tussen de partijen is alsnog overeengekomen dat de middengolfzender langer in de lucht blijft.

Onderhoud

Groot Nieuws Radio kan in ieder geval tot 1 maart 2018 blijven uitzenden via de middengolf. In de komende tijd wordt gekeken of er groot onderhoud aan de zendmast nodig is. Als dat niet het geval is kan de uitzendperiode worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2019. De inspectie aan de zendmast gaat al op 4 augustus aanstaande plaatsvinden waardoor er die dag onderbrekingen in het middengolfsignaal zullen zijn.

Overstap maken

“Onze luisteraars krijgen de tijd om rustig de overstap te maken naar DAB+.”, aldus een tevreden Wilfred Hardeman in het Nederlands Dagblad. Een aantal weken geleden gaf Hardeman al aan dat een eventuele verlenging van de uitzendingen van de Christelijke radiozender via de middengolf er aan zat te komen.

Digitale radio

Naast de middengolf is Groot Nieuws Radio in delen van Nederland te ontvangen via DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet. De radiozender heeft overigens meerdere scenario’s klaar liggen liggen om een landelijke dekking te verkrijgen via DAB+.

Petitie

Onlangs zijn er nog meer dan 3000 handtekeningen van bezorgde luisteraars overhandigd bij NOVEC. Middels een petitie lieten bezorgde luisteraars van de radiozender blijken zich zorgen te maken om de toekomst van de radiozender en willen de middengolfzender voor de radiozender behouden.

Sociale media: