(C) Mediamagazine

“Kans groot dat middengolfzender Groot Nieuws Radio in de lucht blijft”

Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio, acht de kans groot dat de middengolfzender van de radiozender ook na 1 september in de lucht blijft.

Zendlocatie

NOVEC, de eigenaar van de zendlocatie in Zeewolde is voornemens om de huur van de locatie per 1 september stop te zetten waardoor Groot Nieuws Radio niet meer kan uitzenden via de middengolffrequentie 1008 kHz. Broadcast Partners, die de middengolfuitzendingen voor de radiozender verzorgd en Groot Nieuws Radio hadden hierover een zaak aangespannen bij Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM stelde NOVEC echter in het gelijk.

DAB+

Naast de middengolf is de radiozender in delen van Nederland ook te horen via de digitale ether (DAB+), interactieve televisie en Internet. De radiozender heeft overigens meerdere scenario’s klaar liggen liggen om een landelijke dekking te verkrijgen via DAB+.

Overgang

Groot Nieuws Radio wil graag ook na augustus blijven uitzenden via de middengolf. “Ondanks de goede kwaliteit, is DAB+ nog relatief onbekend onder de Nederlandse bevolking. Daarom blijft onze inzet om ook nog na 31 augustus 2017 te blijven uitzenden via de middengolf.”, aldus Wilfred Hardeman, directeur van de radiozender.

“Positief”

In het radioprogramma EO Live op NPO Radio 5 gaf Hardeman aan dat de kans dat radiozender ook na 1 september te horen is via de middengolf groot is. “Ik heb de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd en het ziet er goed uit. Het is formeel nog niet helemaal rond maar ik ben er positief over dat de middengolfzender per 1 september niet uit de lucht gaat en dat de middengolfzender nog een tijdje in de lucht blijft om een goede overstap naar DAB+ voor de luisteraars mogelijk te maken“.

Petitie

Onlangs zijn er nog meer dan 3000 handtekeningen van bezorgde luisteraars overhandigd bij NOVEC. Middels een petitie lieten bezorgde luisteraars van de radiozender blijken zich zorgen te maken om de toekomst van de radiozender en willen de middengolfzender voor de radiozender behouden.