Grote storing Ziggo Noord-Holland opgelost

ziggo(update) Kabelaar Ziggo heeft te maken gehad met een grote storing in Noord-Holland. Hierdoor waren in een groot deel van de provincie Noord-Holland geen (digitale) radio- en televisiediensten van de kabelaar beschikbaar. De storing was na een dik uur opgelost.

Volgens de website Denhelderactueel.nl trad de storing even voor half twee op. “Meldingen kwamen onder meer uit de wijken Nieuw Den Helder, De Schooten en Julianadorp, maar al snel bleek dat het signaal overal in de gemeente onderbroken was. Behalve tv kijken is door de storing ook luisteren naar de radio via Ziggo niet mogelijk. “, aldus de website. Rond half 3 was de storing opgelost.

Ziggo-woordvoerder Gradus Vos laat tegenover Webwereld de oorzaak van de storing weten: “Het bleek dat na een dip in de elektriciteitsvoorziening er in het verdeelstation zekeringen zijn gesprongen. De noodaggregaat werkte vervolgens niet, maar na het terugduwen van de zekeringen, vergelijkbaar als bij een aardlekschakelaar, kwam de stroom terug. Verder onderzoek naar de oorzaak kan nog enkele dagen duren, maar sinds 15.00 uur werkt alles weer.