Haagse radioweek van week start op FM en Internet

Tot en met 16 september wordt er vanuit museum COMM in Den Haag live radio gemaakt tijdens de Haagse radioweek. De uitzendingen zijn te horen via FM en Internet.

Opening

Vandaag, zaterdag 8 september, opent wethouder van mediazaken Rachid Guernaoui de Haagse Radioweek in COMM aan de Zeestraat te Den Haag. De week staat in het teken van de radiogeschiedenis, waarin Den Haag een cruciale rol speelt. Zo werd 100 jaar geleden de eerste reguliere radio-uitzending verzorgd vanuit Den Haag verzorgd door ingenieur Hanso Idzerda. Legendarisch zijn ook de Haagse radiopiraten uit de jaren 70 en 80.

Radiomakers

Enthousiaste radiomakers zijn al jaren druk bezig de hoogtepunten uit deze tijd vast te leggen in het Haags Radio Archief. De rijke historie moet uiteindelijk, zo willen de initiatiefnemers, een permanente plek krijgen. Komend jaar is daarom in COMM al een tijdelijke tentoonstelling te zien over de Haagse radio, in de toekomst moet de collectie een permanente plek krijgen in COMM of wellicht in het nieuw te huisvesten popmuseum.

Radio

Van 8 september tot en met 16 september worden dagelijks tussen 14:00 en 17:00 uur programma’s gemaakt in COMM. De radiostudio is opgebouwd in de hal van het museum, die voor iedereen gratis toegankelijk is.

De uitzendingen zijn in en om Den Haag te beluisteren via 106.7 MHz in de ether en wereldwijd via Internet.