Hemelse Honderd op 3FM

3fmVandaag, Hemelvaartsdag, start 3FM met de Hemelse Honderd: de honderd beste albums ooit gemaakt volgens de 3FM luisteraars. Nieuw dit jaar is dat luisteraars één dag langer kunnen genieten van de albumtracks

, samengesteld aan de hand van stemmen van de luisteraars. “3FM draait twee dagen lang minstens twee albumtracks van elk genoteerd album uit de Top 100. Je hoort dit jaar dus niet alleen die ene bekende hit van het album, maar ook de onbekende en vergeten pareltjes van de plaat klinken op de radio”, aldus het persbericht van 3FM.  Luisteraars bekroonden Pearl Jam’s debuutalbum Ten als beste aller tijden, gevolgd door het album Joshua Tree van U2 op de tweede plaats.

Twee dagen lang, donderdag 29 mei van 10.00 tot 19.00 uur en vrijdag 30 mei van 10.00 tot 18.00 uur, hoor je de meest hemelse muziek ooit gemaakt met de volledige Hemelse Honderd. Op Hemelvaartsdag en de dag erna, hoor je minstens twee tracks van albums als Pearl Jam’s debuutalbum Ten, Adele’s 21 of Ben Howard’s Every Kingdom.

 

Maar ook van klassiekers zoals het album Dark Side Of The Moon van Pink Floyd of Michael Jackson’s Thriller. Vrijdag 30 mei maken Coen & Sander net voor 18.00 uur de absolute nummer 1 bekend van de Hemelse Honderd 2014.