Henk Bres definitief weg bij lokale omroep Den Haag FM

Henk Bres zal definitief niet meer te horen zijn op de lokale omroepen van Den Haag: Den Haag FM met zijn programma De Start van de Nacht.

Politiek

In januari werd al bekend dat Bres voorlopig zou stoppen met zijn radioprogramma op Den Haag FM. Aanleiding voor het tijdelijke vertrek van Bres was zijn plek als lijstduwer op de kandidatenlijst van de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “De omroep heeft als regel dat mensen met een officiële politieke functie niet op de zender mogen presenteren”, legde stationmanager Gerard van den IJssel van Den Haag FM in januari uit.

Fractievertegenwoordiger

Henk Bres kreeg vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingenverkiezingen zoveel voorkeursstemmen dat hij nu als fractievertegenwoordiger aan de slag gaat in de gemeenteraad. Het programma De Start van de Nacht zal dan ook niet meer terugkeren op de lokale radiozender uit Den Haag.

Surfradio

Het radioprogramma is nog wel online te beluisteren via de internetomroep Surfradio uit Monster.

Functie neerleggen

Bij Den Haag FM moesten eerder al vrijwilligers en freelancers hun werkzaamheden (tijdelijk) neerleggen vanwege hun functies bij partijen als D66, Groep de Mos, PvdA, Haagse Stadspartij en de ChristenUnie.