Henk Bres stopt voorlopig met radioprogramma op Den Haag FM

Henk Bres stopt tijdelijk met zijn radioprogramma op lokale omroep Den Haag FM, dat hij al ruim twaalf jaar presenteert. Dat maakte de bekende Hagenees zaterdagnacht bekend in zijn radioprogramma ‘De Start van de Nacht’ aldus de lokale omroep op haar website.

PVV

Aanleiding voor het tijdelijke vertrek van Bres is zijn plek als lijstduwer op de kandidatenlijst van de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “De omroep heeft als regel dat mensen met een officiële politieke functie niet op de zender mogen presenteren”, legt stationmanager Gerard van den IJssel van Den Haag FM uit.

We willen elke schijn van belangenverstrengeling vermijden. Eerder moesten daarom al vrijwilligers en freelancers hun werkzaamheden (tijdelijk) neerleggen vanwege hun functies bij partijen als D66, Groep de Mos, PvdA, Haagse Stadspartij en de ChristenUnie.”, aldus Van den IJssel.

Begrip

Henk Bres liet in zijn uitzending weten “begrip” te hebben voor het besluit, maar het wel “zeer jammer” te vinden. “Dit is wel altijd mijn kindje geweest.” De komende maanden is het programma nog wel online te beluisteren via de internetomroep Surfradio in Monster. Mocht Bres in maart geen plek in de gemeenteraad bemachtigen, dan kan het programma terugkeren op Den Haag FM.

Kandidaten

Naast Bres stoppen nog meer medewerkers van de lokale omroep tijdelijk met hun werkzaamheden. Viktor Meijer, die meewerkt aan het radioprogramma Hou je Haags, staat ook op de kieslijst staat van Groep de Mos. Bij het jongerenprogramma Young Agga legt presentator Melvin Kabelefodi tijdelijk zijn werkzaamheden neer, in verband met zijn plek op de kandidatenlijst van de ChristenUnie.

Janice Roopram, die ook voorheen een radioprogramma presenteerde bij Den Haag FM, is ook gestopt met haar werkzaamheden bij de lokale omroep. Roopram staat derde op de kies van Groep de Mos.

Sociale media: