Hofstad Radio keert tijdelijk terug in de Haagse ether

De voormalige radiopiraat Hofstad Radio keert volgende week twee dagen terug in de Haagse ether. De radiozender zal via een evenementenfrequentie op dinsdag 29 november en woensdag 30 november te horen zijn op 106,7 MHz in de Haagse regio.

36 jaar geleden

De stichting Haags Radioarchief roept de zender eenmalig tot leven, om de komst van het Popmuseum te ondersteunen en het rijke radioverleden te eren, aldus de zender in een persbericht. De datum is niet willekeurig gekozen: Hofstad Radio zond voor het eerst uit op 30 november 1980, precies 36 jaar geleden.

Programmering

De uitzendingen van Hofstad Radio staan op 29 en 30 november in het teken van het Haagse radioverleden. Naast veel muziek zal Hofstad op woensdag 30 tussen 17 en 21 uur vier uur lang oude radiofragmenten uitzenden. Op 29 november starten de uitzendingen met een bijzonder Haags thema: het Popmuseum. Het museum is op dit moment nog in Hoek van Holland gevestigd, maar moet een permanente plek in de hofstad krijgen.

Oude bekenden

De programma’s op 29 en 30 november worden verzorgd en gepresenteerd door een keur aan oude bekende radionamen zoals Rien van Bylandt, Peter de Groot, Roberto, Harmen Huizinga, Jurgen, Peter Winters en Rob Hofland.

Haags Radioarchief

De fragmenten die worden uitgezonden zijn afkomstig uit het Haags Radioarchief. Dat archief krijgt op 30 november een formele status met de oprichting van de stichting Haags Radio Erfgoed. Doel van de stichting is het Haagse radioverleden levend te houden.

Luisteren

In de Haagse regio zal de evenementenzender te ontvangen zijn op 106,7 MHz en via een speciale stream op de nog te starten website www.hofstadradio978.nl.

Video

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.