“Hoge toezichtskosten oorzaak stoppen LX Classics via DAB+”

De hoge toezichtskosten die het Commissariaat voor de Media in rekening brengt is de reden dat de uitzendingen van LX Classics via DAB+ zijn stopgezet. Dit heeft de eigenaar van de radiozender, Lex Harding, bevestigd tegenover deze website.

Einde uitzendingen DAB+

Sinds 1 mei is de radiozender LX Classics van Lex Harding niet meer te horen via de digitale ether. De radiozender maakte vanaf 1 februari 2017 gebruik van DAB+ capaciteit bij de commerciële aanbieder MTVNL. Hierdoor was de radiozender van de oud-DJ te horen in grote delen van Nederland via de digitale ether. Vooral in de Randstad heeft het netwerk van MTVNL een goede dekking.

Hoge toezichtskosten

Lex Harding geeft tegenover Mediamagazine.nl aan dat de hoge toezichtskosten die het Commissariaat voor de Media in rekening brengt de oorzaak is van het verdwijnen van de radiozender uit de digitale ether. “LX Classics wordt niet meer uitgezonden op DAB+ omdat het Commissariaat voor de Media daarvoor achterlijk hoge toezichtskosten in rekening brengt. De zender is een niet commercieel radiostation, er valt weinig op toe te zien en daarom ben ik niet bereid daarvoor tot in lengte van dagen te betalen.“, aldus Harding.

Online

Liefhebbers kunnen ook in de toekomst blijven luisteren naar de radiozender van Lex Harding via Internet. In de auto kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van ontvangst via de mobiele telefoon die vaak aan het entertainment-systeem van de auto kan worden gekoppeld via Bluetooth.

Daarnaast worden steeds meer auto’s geleverd met Apple Carplay waarmee via bijvoorbeeld TuneIn of RadioNED+ geluisterd kan worden naar LX Classics.

Sociale media: