Huwelijk prins Harry en Meghan Markle live op radio, televisie en Internet

Vandaag staat in Groot-Brittannië alles in het teken van wat het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. De plechtigheid is live te volgen op radio, tv en Internet.

Droomhuwelijk

Volgens kenners moet dit huwelijk het huwelijk van het jaar worden. In de kapel van Windsor Castle geeft de Britse prins Harry die dag zijn jawoord aan zijn Amerikaanse bruid Meghan Markle. De kerk op het terrein van Windsor Castle stamt uit de veertiende eeuw en is gebouwd door Edward III.

Omdat er maximaal 800 plaatsen zijn, moest de gastenlijst beperkt blijven. Daarom zijn veel politieke kopstukken, onder wie de Britse premier Theresa May, er op deze dag niet bij. De plechtigheid is wel uitgebreid te volgen op radio, televisie en Internet.

NOS

De NOS zendt de plechtigheid live uit in extra uitzendingen op NPO Radio 1, NPO 1 en via de NOS-app. In de studio volgt Amber Brantsen de gebeurtenissen met Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis. En er wordt geschakeld met NOS-correspondent Tim de Wit die bij Windsor Castle staat. De huwelijksceremonie is ook te volgen via de livestream en via het NOS-kanaal op Youtube. De uitzending begint om 12.15 uur.

Op NPO Radio 1 praat Winfried Baijens de luisteraars tussen 12.30 en circa 14.30 uur bij met royalty-kenners Jort Kelder en Vanessa Lamsvelt. Voor de NOS zijn correspondent Suse van Kleef en verslaggever Kysia Hekster aanwezig bij Windsor Castle.

BBC One

Natuurlijk besteedt ook de Britse publieke omroep BBC uitgebreid aandacht aan het huwelijk. Op BBC One begint om 10.00 uur het vijf uur durende programma The Royal Wedding: Prince Harry and Meghan Markle. BBC One is via diverse (digitale) aanbieders te bekijken in het standaardpakket.

Op de radio is de plechtigheid te volgen via BBC Radio Five. Deze radiozender is te beluisteren via middengolf en Internet. Daarnaast zendt ook BBC Worldservice de ceremonie live uit. Deze radiozender is in Nederland te ontvangen via internet, diverse (digitale) radiopakketten en via DAB+.

VRT, ZDF

Daarnaast is de huwelijksceremonie ook te volgen via VRT Eén en de Duitse tv-zender ZDF zendt tussen 11.00 uur 15.00 uur het programma Harry & Meghan – Die Traumhochzeit uit.

TLC

Vrouwenzender TLC staat het hele weekend in het teken van het Britse sprookjeshuwelijk. Zaterdagochtend zendt TLC vanaf 10.10 uur twee documentaires uit, onder meer over de etiquette binnen het Britse koningshuis en de bruidsjurken die Britse prinsessen en koninginnen in het verleden droegen.

Internet

Via het Youtube-kanaal van “The Royal Family” is de plechtigheid ook live te volgen via Internet. De livestream vind je hier.