IBC Beurs in Amsterdam weer van start

Tot en met dinsdag staat de Amsterdam RAI in het teken van de International Broadcasting Convention (IBC). Ook IBC Radio is weer van de partij. De IBC is de beurs voor professionals die zich bezighouden met het creëren, beheren en leveren van elektronische media en entertainment.  Elk jaar trekt de beurs meer dan 50.000 geïnteresseerden uit landen over de gehele wereld.

Radio

Ook zenderexploitant Broadcast Partners is van de partij op de beurs en brengt tijdens de beurs zelfs een eigen radiozender in de lucht: IBC Radio. Via de evenementenzender worden de beursbezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte gehouden van nieuws en actuele gebeurtenissen van de beurs. In tegenstelling tot vorige edities, zal de radiozender 24 uur per dag te beluisteren zijn via FM 88.5 MHz.Radio IBC is ook via internet te beluisteren.

SmartRadio

Broadcast Partners lanceert in samenwerking met All4Media tijdens de International Broadcasting Convention een nieuw radioconcept: SmartRadio. “SmartRadio is het antwoord op veranderend luistergedrag en mediaconsumptie en creëert daarnaast een keur aan nieuwe mogelijkheden. Broadcast- en nieuwe digitale producten versterken elkaar en leiden door innovatieve data-gedreven technieken tot meer relevantie. Dit geeft de luisteraar een volwaardige totaalbeleving wat bepalend is voor het succes van ieder radiomerk in de toekomst”, aldus het persbericht van de twee partijen. De ontwikkeling van SmartRadio wordt uitgevoerd door de afdeling Research en Development van Broadcast Partners waarvoor per 1 september jl. René van de Kolk als Manager R&D is gestart. Broadcast Partners is op de beurs te vinden in hal 8 stand 8.C81.

Prijs voor NASA

Zondag 11 september zal tijdens de uitreiking van de IBC Awards de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in het zonnetje worden gezet. De organisatie ontvangt dan de “The Judges’ Prize” op de IBC. De prijs wordt toegekend voor de manier waarop de NASA de ruimtevaart in beeld brengt voor het publiek. Vanaf de maanlanding in 1969 tot de 4K-beelden uit het International Space Station heden ten dage.

Meer informatie via: http://www.ibc.org/

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.