Incentro wint eerste ‘Loden Radioleeuw’ in Radar Radio

Vanmiddag werd in de eerste uitzending van Radar Radio op NPO Radio 1 de winnaar van de eerste Loden Radioleeuw bekend gemaakt. De firma Incentro won de prijs voor meest irritante reclame op de radio.

Radioprogramma

Op televisie bestaat de prijs al een aantal jaar: de Loden Leeuw, maar de radiovariant werd vandaag voor het eerst uitgereikt. Dit gebeurde in de eerste aflevering van het nieuwe radioprogramma Radar Radio op NPO Radio 1. Dit programma is vanaf nu elke zaterdagmiddag te horen bij de AVROTROS en wordt gepresenteerd door Mischa Blok.

Spot

De spot van Incentro kreeg 31,7 procent van de stemmen. Pearl eindigde op een tweede stek met 20,4 procent gevolgd door Kruidvat met 18,7 procent. Naast deze bedrijven waren ook Fiat en Vodafone genomineerd door de luisteraars voor de prijs.

Loden Leeuw

Vorige maand ging de Loden Leeuw voor meest irritante tv-reclame naar het spotje ‘De ouderen van tegenwoordig’ van telecomprovider Tele2. Jan Smit won de tv-prijs voor meest irritante BN’er in het spotje voor Pearl.

Terugluisteren

De eerste uitzending van Radar Radio op NPO Radio 1 kan hier worden teruggeluisterd. De volgende uitzending van het consumentenprogramma is volgende week zaterdag, 21 januari, vanaf 15.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Audio:

“Winnende” reclame van Icentro