International Broadcasting Convention (IBC) in Amsterdam weer van start

Tot en met dinsdag staat de Amsterdam RAI in het teken van de International Broadcasting Convention (IBC). De IBC is de beurs voor professionals die zich bezighouden met het creëren, beheren en leveren van elektronische media en entertainment. Elk jaar trekt de beurs meer dan 50.000 geïnteresseerden uit landen over de gehele wereld.

Nieuwe producten

De verwachting is dat er tijdens deze convention weer een aantal nieuwe producten worden gelanceerd. Zo gaat fabrikant Arris een settop-box lanceren voorzien van 4K-mogelijkheden. De box draait op het Android-platform.

Radio

Ook zenderexploitant Broadcast Partners is van de partij op de beurs en brengt tijdens de beurs zelfs een eigen radiozender in de lucht: Radio IBC powered by Kermis FM. Via de evenementenzender worden de beursbezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte gehouden van nieuws en actuele gebeurtenissen van de beurs.

Kermis FM

Dit jaar worden de uitzendingen van Radio IBC ondersteunt met het team van Kermis FM. De radiozender is in de regio Amsterdam te ontvangen via 88,5 MHz en via Internet. 

Mediamatters

Ook MediaMatters gaat vanaf de IBC live een radioprogramma verzorgen. De uitzendingen vinden plaats in een grote mobiele studio vanaf de RAI Amsterdam. Hier verzorgt New Business Radio van 17 tot en met 19 september een dagvullend programma rondom de grootste broadcast beurs van Europa.

In het programma van MediaMatters praten Bert Kok en Rick van Dijk met internationale gasten over startups, mediabedrijven en innovaties die op de beursvloer te vinden zijn.

Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van het evenement.

Sociale media: