John de Mol haalt Voetbal Inside-trio naar Talpa TV

Het Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen verkast deze zomer van RTL naar John de Mol’s Talpa TV. Dit bericht onder andere het Algemeen Dagblad.

Vier jaar

Volgens de krant hebben de heren een contract voor vier jaar getekend bij het bedrijf van John de Mol. Voetbal Inside zal vanaf komend seizoen op dezelfde dagen en tijdstippen te zien zijn bij Veronica, maar dan hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam.

Nieuw contract

Het was bekend dat het contract tussen Wilfred Genee, René van der Gijp, Johan Derksen en RTL Nederland na dit voetbalseizoen zou aflopen. Er zijn wel contractbesprekingen geweest maar de heren kiezen nu toch voor een avontuur op een andere televisiezender: Veronica.

Kijkcijfers

Voor RTL zal het vertrek van het analisten-trio een aderlating zijn aangezien het programma Voetbal Inside hoge kijkcijfers scoorde op RTL 7. Voetbal Insite begon in 2001 als voetbalpraatprogramma. Johan Derksen is in al die jaren analist geweest in het televisieprogramma over voetbal. Sinds 2015 gaat het programma door het leven als Voetbal Inside toen vlak daarvoor de samenwerking met het voetbalblad Voetbal International was stopgezet.

ANP

Vandaag maakte John de Mol ook al bekend dat zijn bedrijf het ANP heeft overgenomen van Vereniging Veronica. Het ANP wordt onder andere door de mediamagnaat gebruikt voor een nieuwsprogramma op zijn eigen tv-zenders. Hoe de precieze invulling eruit gaat zien, is nog niet bekend.