Kamervragen over stoppen radiozender Open Rotterdam

Er zijn Kamervragen gesteld over het stopzetten van de radio-uitzendingen van Open Rotterdam en de verdere invulling van de etherfrequentie van de Rotterdamse lokale omroep.

Kamervragen

Kamerleden Oosenbrug (PvdA) en Mohandis (PvdA) hebben onder andere aan minister Kamp (Economische Zaken) gevraagd of de vrijgekomen etherfrequentie alsnog kan worden gebruikt voor een andere lokale radiozender in Rotterdam.

Stoppen radio-uitzendingen

De lokale omroep van Rotterdam besloot eerder dit jaar zich alleen te gaan richten op de televisiezender en het online-aanbod. De radio-uitzendingen van Open Rotterdam werden half juni stopgezet. Eind juli is de radiozender definitief uit de lucht gehaald en zijn er geen uitzendingen meer te horen via de etherfrequentie 93,9 MHz. De zendmachtiging van Open Rotterdam als lokale omroep van Rotterdam loopt nog tot en met 2018.

Vragen gemeenteraad

Eerder al waren er door de Rotterdamse gemeenteraad vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder over wat er gaat gebeuren met de vrijgekomen etherfrequentie van Open Rotterdam. De gemeente Rotterdam heeft in antwoord op deze vragen aangegeven dat een nieuwe lokale radiozender voor Rotterdam als “weinig kansrijk” wordt gezien. Beide Tweede Kamerleden vragen aan de minister van Economische Zaken ook waarom de gemeente Rotterdam dit “weinig kansrijk” acht.

Andere radiozender

De Kamerleden vragen ook aan de minister of het mogelijk is om voor de tussenliggende periode tot 2018 het mogelijk is een andere radiozender naast Open Rotterdam te laten uitzenden en er voor te zorgen dat niet gebruikte frequenties in de licentieperiode alsnog gebruikt kunnen gaan worden.

Eén reactie

  1. Is dit niet eigenlijk een toetsing voor de Olon?
    Als alle lokale omroepen dat gaan doen in Nederland waar loopt het naar toe?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.