Kijkers Ziggo op eerste rang tijdens Olympische Winterspelen

Kijkers bij kabelaar Ziggo met digitale televisie zitten op de eerste rang tijdens de Olympische Winterspelen die vandaag officieel van start gaan.

Zuid-Korea

De Olympische Winterspelen worden van 9 tot en met 25 februari gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang en zijn uitgebreid te volgen bij sportzender Eurosport.

Aanbod

Bij Eurosport zullen de spelen naast de lineaire televisiekanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 ook te zien zijn via de Eurosport Player. Abonnees van kabelaar Ziggo kunnen tijdens de Olympische Winterspelen ook kijken naar extra lineaire televisiekanalen van de sportzender.

Basispakket

Daarnaast zal de zender Eurosport 2 (kanaal 411), die normaal onderdeel is van het extra pakket Movies & Series XL in het basispakket te zien zijn bij de kabelaar. De zender is namelijk de zogenaamde ‘Zender van de maand’ bij Ziggo.

Extra zenders

Naast de bestaande twee lineaire televisiezenders zullen er tijdelijk drie extra kanalen van Eurosport worden toegevoegd aan het netwerk van de kabelaar. De kanalen Eurosport 3, Eurosport 4 en Eurosport 5 zullen in HD-kwaliteit te zien zijn op de kanalen 408, 409 en 410.

Deze zenders zullen voor alle abonnees met digitale televisie te zien zijn gedurende de Olympische Winterspelen en het commentaar bij de wedstrijden zal alleen in het Engels zijn.

Go-platform

De tijdelijke zenders zullen ook te zien zijn via smartphone, tablet en website van het Ziggo Go-platform.

Andere aanbieders

Het gaat om een exclusieve deal tussen de eigenaar van Eurosport, Disovery Networks en kabelaar Ziggo in Nederland. In België worden de extra kanalen van Eurosport doorgegeven door aanbieder Telenet.

Player

Liefhebbers van de Olympische wintersporten kunnen ook voor een tarief van 0,99 cent een abonnement nemen op de Eurosport Player. In totaal biedt de Eurosport Player tijdens de Spelen ruim 4.000 uur olympische content, waarvan ruim 900 uur live sport. Ook zijn er bonus-streams en kan de gebruiker bij diverse events zelf de camera-angles kiezen.