Komende weken zes hoorspelen te horen op NPO Radio 1

In november en december zijn de zes hoorspelen te horen op NPO Radio 1. In samenwerking met het Nederlands Letterenfonds, het NPO-fonds, AVROTROS, VPRO en NTR geeft NPO Radio 1 jonge makers de kans om zich op nieuwe manieren te ontwikkelen.

Nieuwe stijl

In een derde editie van ‘fluiten in het donker’ werken literaire schrijvers en jonge radiomakers samen aan een nieuw type hoorspel: radiodrama met een literaire invalshoek.

Nieuwe generatie radiomakers

Schrijvers Mischa Andriessen, Hannah van Binsbergen, Hélène Gelèns, Emily Kocken, Jannah Loontjens en Samuel Vriezen kregen de kans om hun literaire talent in te zetten voor een hoorspel, en daarbij samen te werken met een nieuwe generatie radiomakers: Just Rijntjes, Yentl van Stokkum, Iona Daniel, Renee van Marissing, Hanneke Hendrix en Joël Vegt.

30 minuten

Het Letterenfonds verstrekte de schrijfopdracht en het NPO-fonds ondersteunde de productie van de hoorspelen, met als doel om jong talent te laten kennismaken met het radio-vak. Om hen in te wijden in de wereld van het radiohoorspel kregen ze een workshop van Peter te Nuyl. Vervolgens zijn zij door AVROTROS, NTR en VPRO gekoppeld aan zes jonge, talentvolle regisseurs die er een hoorspel van 30 minuten van maakten.

Fluiten in het donker

‘Fluiten in het donker’ is een samenwerking van het Nederlands Letterenfonds, het NPO-fonds en de omroepen AVROTROS, VPRO en NTR. Doel is om het radiodrama op NPO Radio 1 een literaire invalshoek te geven en daarbij jonge makers de kans te geven zich op nieuwe manieren te ontwikkelen.

De nieuwe literaire radiodrama-producties zijn vanaf vannacht, van vrijdag op zaterdag nacht, wekelijks te beluisteren op NPO Radio 1 op vrijdag om middernacht van 24.00 tot 00.30 uur en hierna via de podcast. Vannacht is het eerste hoorspel te horen: Weihnachten met Nefertiti.

Sociale media: