Koningsdag: Radiozenders met aangepaste programmering

Vandaag is het Koningsdag. Diverse radiozenders waaronder Radio 1, Radio 538 en Slam! hebben hun programmering op deze feestdag dan ook aangepast.

NPO Radio 1

Van 09.30 tot 16.00 uur is op de publieke radiozender NPO Radio 1 het programma Koningsdag op 1 te horen. Het programma wordt onder andere gepresenteerd door Suzanne Bosman. De radiozender komt tijdens dit programma onder andere live uit Tilburg. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Radio 538

Radiozender Radio 538 brengt een live-verslag van haar feest 538Koningsdag in Breda met daarbij optredens van vele artiesten. Het evenement 538Koningsdag is niet alleen op de radiozender zelf te volgen maar ook live te volgen via 538TV tussen 12.00 – 22.00 uur of via de livestream op Internet.

Het evenement van Radio 538 is ook live te volgen via het Ziggo-evenementenkanaal op kanaal 999. Met optredens van onder anderen Dua Lipa, Miss Montreal, DI-RECT, Maan, Oliver Heldens, Kensington en meer.

Slam!

Ook radiozender Slam! heeft vandaag een groot feest. De radiozender viert Koningsdag in Alkmaar met veel artiesten en DJ’s. Ook dit evenement is uitverkocht. Het evenement is vandaag live te volgen via de radiozender Slam! maar kan ook gevolgd worden via de televisie.

Slam!TV zendt het evenement live uit. Bij KPN is dit kanaal te zien voor elke tv-abonnee van KPN’s Interactieve TV op kanaal 405. Bij Ziggo (kanaal 603), Delta (kanaal 213) en Caiway (kanaal 130) zit de zender in het digitale pluspakket. Daarnaast is het evenement live te volgen via Internet, SLAM.nl/live.. Ook is het evenement te volgen via Youtube.

FunX

Vandaag vindt het Urban Music Festival plaats in Amsterdam. Radiozender FunX zendt live uit vanaf het UMF Stage op het Urban Music Festival tussen 13.00 – 19.00 uur. Op het UMF Stage staan onder andere SMBG, Jairzinho, Freddy Moreira, Abstract, Afro Bros, Abstract en Adje.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=NQU-z6ZbhM4&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=fo8xurfIEEo