Koningsdag in Tilburg live te volgen via de NOS op NPO 1

In de ochtend en vroege middag doet de NOS rechtstreeks verslag van de viering van Koningsdag in Tilburg. De uitzending begint rond 10.45 uur op NPO 1.

Tilburg

De vandaag 50 geworden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie krijgen op een wandelroute met dertien haltes (naar het netnummer 013) “het verhaal van Tilburg” verteld, van de textielgeschiedenis tot de hightech industrie. Ook zijn er optredens door een aantal bekende Tilburgers, onder wie Guus Meeuwis.

Verslaggevers Dionne Stax, Siham Raijoul en Martijn Bink staan langs de route en de uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom. De uitzending begint rond 10.45 uur op NPO 1.

Omroep MAX

Omroep MAX zendt vanmiddag uit vanaf Paleis Soestdijk. De programma’s Tijd voor MAX, Hallo Nederland en het eenmalige programma MAX Koningsdag dat wordt gepresenteerd door Jan Slagter komen vanuit Soestdijk. Slagter ontvangt van 14.00 tot 15.00 uur een groot aantal gasten. In Tijd voor MAX (16.15 uur) ontvangen Sybrand Niessen en Martine van Os zanger en Oranjefan Frans Bauer. Kunsthistoricus Paul Rem vertelt een aantal anekdotes over Paleis Soestdijk.

Hoogtepunten

’s Avonds bekijkt en becommentarieert presentator Winfried Baijens met Guus Meeuwis en andere prominente Tilburgers de hoogtepunten van de dag. Dat doen ze rechtstreeks vanaf het Piusplein, waar de Tilburgers met een groot feest Koningsdag afsluiten. In de live uitzending is ook aandacht voor de opmerkelijkste en mooiste foto’s (en vooral selfies) van de dag. Guus Meeuwis treedt ook op. De uitzending begint om 19.00 uur op NPO 1.

Buitenland

Ook in de rest van de wereld is de ochtenduitzending live – dus vanaf 10.45 uur Nederlandse tijd – te volgen op BVN, de publieke televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, internet, de BVN-app en de satelliet. De avonduitzending is via BVN te zien vanaf 19.45 uur Nederlandse tijd.