Kort medianieuws 10 november 2011

 • afstandsbedieningDe Programmaraad Zuidoost Flevoland heeft op 8 november besloten om in haar conceptadvies aan kabelexploitant UPC opnieuw een plek in het basispakket in te ruimen voor BravaNL. Het is een duidelijk teken dat de cultuurzender twee jaar na de start een vaste plek heeft veroverd in het televisieaanbod van de Nederlandse kabelaars en in de huiskamers van de liefhebbers van klassieke muziek, opera en ballet. Ook veel andere programmaraden reageerden de afgelopen jaren positief op BravaNL. (persbericht)
 • Televisiezender VRT Eén en de provincie West-Vlaanderen gaan samen een fictiereeks over de Eerste Wereldoorlog maken. Daarvoor hebben ze een intentieverklaring ondertekend. De reeks ‘In Vlaamse Velden’ wordt eind 2013 uitgezonden. Lees verder.
 • Dank zij de Serious Request-editie van vorig jaar in Eindhoven zijn minstens 13.000 aidswezen in onder meer Afrika geholpen. Dit is donderdagmorgen bekendgemaakt bij 3FM, de initiatiefnemer van het evenement. Lees verder.
 • T-Mobile haalt weer minder omzet uit bellen, terwijl het non-voice gedeelte (sms en mobiel internet) relatief meer oplevert. Lees verder.
 • Facebook is gezwicht voor de kritiek van gebruikers over de laatste wijziging in het nieuwsoverzicht. Binnenkort wordt het weer mogelijk om altijd de meest recente updates te bekijken. Lees verder.
 • Na maanden van geruchten is het hoge woord er eindelijk uit. Art Rooijakkers is de nieuwe presentator van het programma Wie is de Mol? De 35-jarige presentator neemt het stokje over van Pieter Jan Hagens, die zich meer wil gaan focussen op zijn journalistieke bezigheden. Lees verder.
 • Auteursrechtenorganisatie Sabam eist van Belgische internetaanbieders een vergoeding van 3,4 procent per abonnement. De isp’s en de minister voor Ondernemen hebben het sturen van facturen door Sabam scherp veroordeeld. Lees verder.
 • De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht heeft KPN namens 157 klanten voor de rechter gedaagd wegens het afrekenen van telefoongesprekken per minuut. Het is de eerste keer dat een provider vanwege het afrekenen per minuut wordt gedaagd Lees verder.
 • Hyves gaat de huiskamerconcerten die het sociale netwerk nu al organiseert ook live uitzenden op de website. Lees verder.
 • Willem Schouten, hoofdredacteur van de gratis krant Sp!ts, stapt over naar Het Parool. Schouten wordt als adjunct-hoofdredacteur toegevoegd aan de hoofdredactie van de Amsterdamse krant. Dat maakte Schouten vandaag bekend. Lees verder.
 • Filmstudio Warner Bros. heeft een pijnlijke blunder gegaan in zijn strijd tegen online piraterij. Het bedrijf is in een strijd verwikkeld met downloadsite Hotfile, maar heeft nu toegegeven dat het de site gevraagd heeft bestanden te verwijderen waarop het zelf niet de rechten bezit Lees verder.
 • Vodafone gaat zijn zendmasten van nieuwe hardware voorzien om problemen van klanten te verhelpen. Dat zegt de provider in antwoorden op vragen van Tweakers.net. De modernere hardware zorgt voor meer capaciteit. Lees verder.
 • De PvdA in het Europees Parlement pleit voor handhaving van de Nederlandse heffing op blanco cd’s en dvd’s die kunnen worden gebruikt voor het thuiskopiëren van bijvoorbeeld muziek of een film. Lees verder.
 • De kans is groot dat de lokale omroep Webfm vertrekt uit dorpshuis De Kloosterhof in Weurt, nu de gemeente Beuningen blijft bij een flinke verlaging van de subsidie. De omroep heeft nu nog een jaarlijkse subsidie van 29.000 euro. In enkele jaren tijd komt de omroep uit op een subsidie van 13.500 euro. Lees verder.