Kort medianieuws 12 februari 2013

 • coaxkabelVanaf 2 april  levert Caiway de televisiediensten in Hendrik-Ido-Ambacht. Vanaf dat moment ontvangen de abonnees van CAI HIA het Basic TV pakket van Caiway ontvangen met ruim 50 digitale tv-zenders, waarvan 21 in Full HD en 60 radiozenders, 15 analoge televisiezenders en zo’n 30 analoge radiozenders.
 • In het winkelcentrum van Damwâld zal de week voor kerst een ‘glazen huis’ worden gerealiseerd, net zoals bij de 3FM actie Serious Request. Volgens het promotieteam dat de organisatie in handen heeft, wil de gemeente Dantumadiel haar medewerking verlenen. 
 • Heel Den Haag kan de komende zes jaar worden aangesloten op een nieuw glasvezelnetwerk. Dat blijkt uit het antwoord van wethouder Rabin Baldewsingh op vragen van PvdA gemeenteraadslid Mustafa Okcuoglu (via Den haag FM)
 • Kijkers naar de tv-zender KRTV in de Amerikanse staat Montana zagen maandag plotseling een noodoproep door het beeld lopen. Tegelijkertijd waarschuwde een stem voor ‘dode lichamen die uit hun graf oprijzen’ en een ‘aanval op de levenden’ zouden uitvoeren. (AD)
 • Steeds meer ‘VARA-cabaret’ wordt niet meer uitgezonden bij de publieke omroep, maar bij RTL 4. Met klinkende namen als Najib Amhali en Brigitte Kaandorp – en eerder al Hans Teeuwen – lijkt de coup compleet. De VARA weigert de gestegen vraagprijzen te betalen en richt zich ondertussen vooral op nieuw talent. Dit bericht De Volkskrant
 • Ron en Rick Brandsteder zijn vanaf 16 februari terug bij SBS6 met het nieuwe spelprogramma de Showbizzquiz. http://www.sbs.nl/2013/ron-en-rick-brandsteder-testen-showbizzkennis-in-de-showbizzquiz
 • De storing waarmee Ziggo vanochtend in Zwolle te kampen had is zo goed als opgelost. Sinds vannacht zaten enkele honderden gebruikers zonder internet, televisie en radio. (via RTV Oost)
 • Tv-producenten willen dat omroepen stoppen met het geklaag over het nieuwe prioriteitenbeleid van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). ‘Het is betreurenswaardig wat er nu gebeurt; en eigenlijk alleen gebaseerd op onderbuikgevoel’, stelt Roel Kooi, voorzitter van de Onafhankelijke Televisie Producenten (OTP), deze week in Spreekbuis, het personeelsblad voor omroepmedewerkers. (Volkskrant)
 • Facebook wordt aangeklaagd voor het gebruik van de “vind ik leuk”-knop en andere kenmerkende elementen van de site. Lees verder
 • Na een korte onderbreking is The Walking Dead terug. Binnen 48 uur na de Amerikaanse premières zijn de afleveringen te zien op FOXlife. Vóór het eerste nieuwe deel is nog een keer de meest recente episode te zien.
 • Daniel Lippens, drijvende kracht van het radioprogramma ‘De Avondploeg’, heeft zijn contract bij SLAM!FM verlengd. Ook de komende drie jaar is de populaire DJ te horen op hét jongerenstation van Nederland. Daniel startte zijn carrière in 2007 bij SLAM!FM. Sindsdien is hij een van de stemmen achter het succesvolle programma De Avondploeg van SLAM!FM. (Persbericht)
 • De Belgische kabelaar Telenet verwacht dat het over twee tot drie jaar mogelijk wordt om over kabelverbindingen internetsnelheden tot 1Gbit/s mogelijk te maken. Daardoor zouden de kabelaars de komende jaren een goed antwoord hebben op glasvezelaanbieders. Dit schrijft Tweakers.net
 • Net als Vodafone en KPN wil T-Mobile zijn 3g-netwerk verder moderniseren. Op welke manier dat gaat gebeuren, bijvoorbeeld via dual carrier-hsdpa+, zoals Vodafone en KPN doen, moet nog blijken. Details over de moderniseringen wil T-Mobile pas later kwijt. (via Tweakers)