Kort medianieuws 14 maart 2012

 • nosNOS-verslaggever Marieke de Vries geeft een draai aan haar journalistieke carrière. Ze verruilt komende zomer standplaats Hilversum voor standplaats Peking om de nieuwe multimediale correspondent voor de NOS in China te worden. Zij volgt Wouter Zwart op die aan het einde van dit jaar correspondent wordt in de Verenigde Staten Lees verder.
 • 3FM maakt vandaag de nominaties voor de 3FM Awards 2012 bekend. Met 39 genomineerden kiest de 3FM luisteraar zowel voor nieuw talent als gevestigde namen. Grootste kanshebbers voor een 3FM Award zijn Gers Pardoel met vijf nominaties en Go Back To The Zoo en Racoon met elk vier nominaties.  Stemmen voor de 3FM Awards kan vanaf nu via 3fm.nl/awards
 • Belgische media passen hun gebruikelijke programmering en publicaties aan naar aanleiding van het dodelijke busongeluk in het Zwitserse Sierre. Bij het ongeval kwamen 22 kinderen en zes volwassenen om en raakten 24 personen gewond. Lees verder. Alle wijzigingen van de VRT vind je hier.
 • De VPRO haalt het online spel ‘De Kolonisten van de Westelijke Jordaanoever’ uit de online archieven. Het item dat al sinds 2010 online staat kreeg zware kritiek van joodse en Israëlische organisaties omdat het “antisemitisch” zou zijn. Lees verder.
 • Red Bull, fabrikant van energiedrankjes, heeft in Zuid-Afrika een televisiespotje teruggetrokken na klachten van christenen. In de reclame wordt Jezus Christus getoond terwijl hij over water loopt. Lees verder.
 • De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een wetsvoorstel dat breder en strenger toezicht mogelijk maakt op collectieve beheerorganisaties als Buma/Stemra. In de toekomst moet voor eenzijdige tariefstijgingen toestemming verkregen worden. Lees verder.
 • De webserver van Nu.nl is korte tijd besmet geweest met malware. Het zou gegaan zijn om een besmette advertentie. Er wordt onderzocht wat er precies aan de hand is geweest. Lees verder.
 • De nominaties voor de journalistieke prijs De Tegel 2011 zijn bekendgemaakt. Uit 302 inzendingen zijn twaalf producties en drie talenten genomineerd in vier categorieën. Lees verder
 • Ziggo wil niet langer telecomprovider worden met een eigen mobiele netwerk, maar wifi-routers van klanten openstellen en aanvullend gebruikmaken van Vodafones netwerk. De isp werd gezien als toekomstig concurrent voor KPN, Vodafone en T-Mobile. Lees verder.
 • Ambtenaren van de Europese Unie hebben informatie opgevraagd over ontmoetingen tussen topmensen van Europese telecomproviders op verdenking van ongeoorloofde afspraken. Vodafone en T-Mobile zijn twee van de vijf providers. Lees verder.
 • De BBC is het slachtoffer geworden van een cyberaanval die mogelijk afkomstig is van de Iraanse overheid. Hackers probeerden BBC Persian offline te halen. Lees verder.