Kort medianieuws 17 oktober 2011

  • telefonieDe Consumentenbond pleit voor wetgeving die telecomaanbieders verplicht compensatie uit te betalen na grote storingen. Dat maakte de organisatie zaterdag bekend, naar aanleiding van de hardnekkige storing bij BlackBerry vorige week. Lees verder.
  • ANP-fotograaf Robin Utrecht heeft een internationale fotoprijs gewonnen van het Chinese staatspersbureau Xinhua News Agency. Hij kreeg in de categorie Best Professional Singles Award de eerste prijs met de foto van een ondervoed kind in de Hoorn van Afrika. Lees verder.
  • De koningin van de Nederlandse televisie, Mies Bouwman, zal vrijdag 21 oktober de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2011 bekend maken. De strijd gaat dit jaar tussen Wie is de Mol? (AVRO), The Voice of Holland (RTL 4) en Voetbal International (RTL 7). Lees verder.
  • Landgraaf ziet af van juridische stappen tegen journalist Brenno de Winter. De gemeente is er inmiddels van overtuigd dat De Winter geen privacygevoelige gegevens op straat zal gooien. Lees verder.
  • Krantenuitgever Metro houdt bij de presentatie van de kwartaalcijfers de lippen stijf op elkaar over Digitaal. De meeste andere uitgevers uit binnen- en buitenland vertellen tegenwoordig graag over hun online resultaten. Lees verder.
  • Bijna 860.000 personen hebben gisteravond op tv naar de samenvatting van de finale van het WK honkbal tussen Nederland en Cuba gekeken. Die was om 10 over 6 op Nederland 1 op de buis. Lees verder.
  • BBC-directeur Mark Thompson wordt beschuldigd van ongevoeligheid voor en verregaande minachting van het eigen personeel, dat zich opmaakt voor mogelijk ontslag, nu de staatsomroep fors moet bezuinigen. Er verdwijnen duizenden banen in een poging 670 miljoen pond op jaarbasis te besparen. Zenders gaan meer herhalen en de ambities worden teruggeschroefd Lees verder.