Kort medianieuws 18 januari 2012

vara

 • Atan Erdogan, hoofd Informatieve Programma’s RTV, heeft in goed overleg met de VARA besloten per 1 juli zijn functie te beëindigen. Erdogan: ‘De voornaamste reden is dat de functie uiteindelijk niet helemaal bij me blijkt te passen.  Hoewel het een relatief korte periode was, heb ik een prachtige tijd bij de omroep meegemaakt. Ik wens de VARA het allerbeste in de komende uitdagende jaren.’
 • TV West zendt vanaf vrijdag een nieuw programma uit over ADO Den Haag.In plaats van Vak W komt nu Studio ADO. Een praatprogramma vanuit de studio van Omroep West, waarin Erik Kooyman prominente gasten ontvangt. De eerste uitzending is aanstaande vrijdag rond 17.30 uur.
 • Tekenaar Siegfried Woldhek heeft de Inktspotprijs 2011 gewonnen. Woldhek tekende de beste politieke spotprent die vorig jaar in de pers is verschenen, vindt de jury. Dat heeft de juryvoorzitter, presentatrice Ghislaine Plag, dinsdag bekendgemaakt. Lees verder
 • Ruim 1,4 miljoen personen hebben dinsdagavond nog één keer naar Piet Römer als rechercheur De Cock gekeken. Wegens het overlijden van de acteur herhaalde RTL4 de laatste aflevering van de succesvolle tv-serie Baantjer. De herhaling staat op plek vijf in de lijst van best bekeken programma’s van dinsdag van de Stichting KijkOnderzoek Lees verder.
 • Op 6 februari beleeft het zesde seizoen van Dexter, één van ’s werelds best gewaardeerde TV-series aller tijden, de Nederlandse première bij TV-zender 13th STREET. Liefhebbers van de serie kunnen hun hart ophalen met het spannende vervolg van deze moorddadig goede serie, elke maandag 21.15 uur (herhaling op de woensdag 22.10 uur).
 • Dit najaar brengt de AVRO het succesvolle BBC-format Strictly Come Dancing op de Nederlandse buis. In deze wedstrijd worden dansparen gevormd van bekende vandaag bekend. Lees verder.
 • UPC is een test begonnen met 450 klanten om te kijken of mobiel internet voor consumenten ’technisch en administratief’ werkt. Dat bevestigt de provider tegen Tweakers.net. UPC maakt gebruik van het netwerk van Vodafone. Lees verder.
 • RTL lanceert morgen een interactieve iPad-krant rond RTL Nieuws, RTL Sport en RTL Boulevard. Emerce kreeg afgelopen week al een preview te zien. Lees verder.
 • SBS Broadcasting, het bedrijf achter SBS 6, NET 5 en Veronica, mag met een vierde zender starten van het Commissariaat voor de Media SBS-woordvoerder Dik Nagtegaal geeft aan: ‘Het gaat om een licentie voor een extra kanaal bij UPC Digitaal, voor achter de rode knop. Het is zeker niet bedoeld als open kanaal, maar voor partijen die bijvoorbeeld een home shopping licentie voeren.’
 • Radio 538 doet maandag 12 maart Hilversum aan tijdens een grootscheepse zoektocht naar het grootste zangtalent van Nederland. De talentenjacht is onderdeel van de War Child-actieweek. Lees verder.
 • PVV’er Hero Brinkman is kwaad op weekblad Elsevier dat volgens hem suggereert dat hij achter dreigementen zit richting trendwatcher René Boender. Lees verder
 • Hogeschool Windesheim © anpDe opleiding Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Windesheim moet uiterlijk op 1 april een herstelplan indienen, dat door een onafhankelijk panel is beoordeeld. De Zwolse hbo-bacheloropleiding kan op die manier de accreditatietermijn met een jaar verlengen. De huidige accreditatie eindigt op 31 december van dit jaar. Lees verder.