Kort medianieuws 18 maart 2012

  • coaxkabelUitzending Gemist, Journaal24 en Movie Max Online. Steeds meer tv-programma’s, series en films zijn beschikbaar via internet. Kan de kabel-tv de deur uit? Lees verder.
  • De Zwitserse cyberlockerdienst Rapidshare is aansprakelijk voor auteursrechtinbreuken van gebruikers, vonnist de rechtbank van Hamburg. De inbreuk vindt niet plaats bij het uploaden, maar mogelijk moet de dienst filteren. Lees verder.
  • De inbeslagname van eigendommen van MegaUpload-eigenaar Kim Dotcom is volgens een Nieuw-Zeelandse rechter uitgevoerd met een gerechterlijk bevel dat nooit afgegeven had mogen worden. Dotcom krijgt mogelijk zijn bezittingen terug Lees verder.
  • Horeca-ondernemers en politici in Friesland reageren positief op het plan om in 2013 de 3FM-actie Serious Request naar Leeuwarden te halen. De Friese afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en raadsleden van de VVD en de PvdA staan vierkant achter de kandidatuur van de stad, meldt de Leeuwarder Courant zaterdag. Lees verder.
  • Rush Hour-regisseur Brett Ratner gaat een film maken over het ontstaan en de opkomst van de legendarische muziekzender MTV. Dit meldt The Hollywood Reporter. Ratner baseert zijn film op het boek I Want My MTV: The Uncensored Story of the Music Video Revolution. Lees verder.
  • Dame Edna gaat niet meer op tournee. De Australische acteur Barry Humphries heeft gezegd dat hij zich te oud voelt worden om nog langer gestalte te geven aan de vrijmoedige televisiepresentatrice met het paarse haar en de opvallende bril. Lees verder.
  • CEO Didier Bellens van het Belgische Belgacom heeft vorig jaar 2,6 miljoen euro verdiend. Enkele voormalige directieleden kregen een grote gouden handdruk en daar komt nu kritiek op vanuit politieke middens.  Lees verder.
  • De Belgische zangeres Iris zal de ballade “Would you?” zingen op het Eurovisiesongfestival in Bakoe. Dat heeft de Eén-kijker beslist. Het nummer kreeg 53 procent van de stemmen. Iris liet het publiek kiezen tussen twee ballades, “Would you?” en “Safety net”. In “Vrienden Van de Veire” werd het winnende nummer bekendgemaakt. Lees verder.
  • In België zal Sabam zal in de toekomst auteursrechten blijven innen in wachtzalen van vrije beroepen. Dat meldt de auteursrechten- vereniging in een persbericht naar aanleiding van een uitspraak van het Europees Hof van Justitie. Lees verder.