Kort medianieuws 2 december 2011

 • rtlnederlandRTL Nederland heeft de beste novembermaand sinds 1996 afgesloten. In de doelgroep 20 – 49 jaar kwamen de vier RTL-zenders op een gezamenlijk zenderaandeel uit van 38,1 procent, weer een procent boven november 2010 (37,6 procent). Zowel de Publieke Omroepen als de SBS Groep daalden juist in november ten opzichte van vorig jaar. Zij kwamen uit op respectievelijk 25,0 en 21,3 procent zenderaandeel in de doelgroep 20 – 49 jaar. Lees verder.
 • De nieuwe strategie van Hyves die ruim 2 maanden geleden werd ingezet, slaat aan bij de gebruikers. ”Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat het een succes is”, zei topman Marc de Vries donderdag. Lees verder.
 • De saneringsronde bij de regionale omroepen in Vlaanderen breidt uit. Nu verdwijnen ook bij de West-Vlaamse televisie-omroepen Focus & WTV vijf banen. Dat meldt de Regionale Media Maatschappij, de exploitatiemaatschappij van de omroepen. Lees verder.
 • Jeremy Clarkson heeft zijn excuses aangeboden voor de opmerkingen die hij maakte over stakers. De Top Gear-presentator zei woensdag in The One Show dat stakend overheidspersoneel moet worden ‘geëxecuteerd voor het oog van hun families’. Lees verder.
 • De Brusselse correctionele rechtbank heeft Jan De Troyer, voormalig hoofdredacteur van TV Brussel, vrijgesproken van valsheid in geschrifte en bedrog. Lees verder.
 • Eyeworks heeft Tina Nijkamp (39) per 1 januari 2012 aangesteld als Creative Director Eyeworks International. Lees verder.
 • Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zien zichzelf niet voor eeuwig samen radio maken. De 3FM dj’s vieren vrijdag het vijfjarig jubileum van hun Coen en Sander Show, maar realiseren zich dat het ooit ophoudt. Lees verder.
 • De Programmaraad Gelderland Zuid heeft op 26 november het voorlopig tv-advies voor UPC voor de periode van juli 2012 tot juli 2013 vastgesteld.Het advies wijkt op één punt af van het huidige pakket dat door UPC doorgegeven wordt: de zender BravaNL die voornamelijk concerten met klassieke muziek, opera’s en ballet uitzendt. De programma’s van deze commerciële zender worden niet onderbroken door reclamespots. De zender SLAM!TV komt niet meer in het advies voor. Lees verder.
 • Burgemeester Pieter Broertjes gaat zijn best doen om de subsidie aan RTi Hilversum niet verder te verlagen. Lees verder.
 • De TROS maakt pas op 5 januari bekend welke artiesten doorgaan naar het Nationaal Songfestival. De omroep was van plan de namen eind november of begin december naar buiten te brengen, maar heeft extra tijd nodig om de bijna 500 inzendingen te beoordelen. Dat liet de TROS vandaag weten. Lees verder.
 • T-Mobile is uit het ‘Sixpack’ consortium van Nederlandse banken en operators gestapt, die werken aan een gezamenlijke oplossing voor NFC-betalingen met smartphones. En Europa vormt een antitrusthorde.Lees verder.
 • Het publiek moet vanaf komende zomer een ander nummer bellen voor informatie van de rijksoverheid: het telefoonnummer 1400. Dit heeft het ministerie van Algemene Zaken vrijdag bekendgemaakt. De rijksoverheid sluit zich hiermee aan bij de zogeheten 14-reeks voor overheden en andere diensten van bijzonder maatschappelijk belang. Nu is er nog de Postbus 51 Infolijn (0800-8051).
 • TV Oost zendt vanaf februari 2012 een nieuw tv-programma uit, waarin mensen onder begeleiding van Dr. Frank uit Hengelo afvallen. In het programma worden een aantal deelnemers gevolgd. Tussendoor krijgt de kijker tips en recepten en zal Dr. Frank onwaarheden over afvallen ontzenuwen. Ook bij Radio Oost zal wekelijks aandacht worden besteed aan de afvallers. De inschrijving is inmiddels van start gegaan.
 • De gemeente Haaren is gestopt met het aanleveren van de gemeentepagina’s voor de kabelkrant van de Haarense Omroep Sichting (HOS) en vooralsnog ook met de subsidie. Lees verder.