Kort medianieuws 21 november 2011

  • rtl7Zondag 27 november staat RTL 7 in het teken van de Formule 1 en Brazilië. Naast de allerlaatste Grand Prix van het seizoen op het uitdagende circuit van Interlagos, beleeft de veelbesproken Senna-film zijn première op de Nederlandse televisie. Lees verder.
  • Stichting Algemene Omroep Deventer (AOD) maakt bezwaar tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media om DRTV als lokale zendgemachtigde aan te wijzen. Lees verder.
  • In de vergadering van de Programmaraad Veendam van 17 november heeft de programmaraad aan de kabelexploitant voorgesteld om Radio 100% NLaan te bieden op frequentie 104.5 Mhz – dat voorheen door Kink FM werd gebruikt.
  • De koningin van de talkshows, Oprah Winfrey kondigde nog geen jaar geleden aan dat ze de stekker uit The Oprah Winfrey Show trok. Na 25 jaar bijna dagelijks op televisie te zijn geweest, zou ze zich vooral gaan richten op haar eigen tv-kanaal OWN. En op datzelfde kanaal zal Winfrey vanaf januari te zien zijn met een nieuwe talkshow. Lees verder.
  • Provider Zeelandnet vindt dat de markt voor internet in Zeeland zo goed als verzadigd is. Het aantal aansluitingen steeg in 2007-2008 nog met 6%, nu is dat nog maar 3%. De lichte groei zit voornamelijk in ouderen die alsnog besluiten het net op te gaan. Lees verder.
  • Er is ophef ontstaan over een interview van verslaggever Joep Schreuder met Edgar Davids gisteren bij de NOS. Tijdens het interview, dat gistermiddag een kwartier op de website van de omroep stond, is te zien dat Davids én Schreuder duidelijk worden gesouffleerd door eindredacteur Edwin Schoon van Studio Sport. Lees verder.
  • Komend voorjaar brengt RTL 5 de nieuwe modellenwedstrijd The Face op televisie. De modellen die deelnemen hebben al ervaring in het modellenvak en potentie om ver te komen. Naar verluidt is The Face voor hen dé manier om internationaal door te breken en de absolute wereldtop te bereiken. Lees verder.
  • NOS-redacteur Dionne Stax  gaat het presentatorenteam van NOS op 3 op tv versterken. Stax vult hiermee de positie in die is vrijgekomen na de overstap van Annechien Steenhuizen naar het ‘gewone’ NOS Journaal. Lees verder.
  • Ilse DeLange is dit jaar verantwoordelijk voor het themalied van Serious Request. Doluv2luvu is de titel van het nummer voor de goededoelenactie van 3FM. Dat is maandag bekendgemaakt in de radioshow van Giel Beelen. Lees verder.