Kort medianieuws 22 april 2013

 • bnrBNR Sport zal vanaf half mei op de zaterdag te horen zijn bij de nieuwszender. De presentatie van BNR Sport zal in handen komen te liggen van Humberto Tan , de onlangs in de ochtend gestopte BNR presentator met een groot sporthart en onder andere ook werkzaam voor Eredivisie Live.
 • UPC laat de verplichting van een Horizon mediabox los en geeft klanten de optie om zelf een decoder te kiezen voor digitale tv-diensten van het bedrijf. Dat schrijven de Consumentenbond en COAX.nl na overleg met de provider. Lees verder
 • Uitgeverij Sanoma gaat de komende jaren flink inzetten op e-commerce. Dat vertelde Marc Stubbé, Chief Commercial Officer bij Sanoma Media, vrijdag op het Cross Media Café. Lees verder
 • Staatssecretaris van Onderwijs,Cultuur en Wetenschap Sander Dekker heeft het voorstel van wet tot wijziging van de Mediawet 2008 aan de Tweede Kamer gestuurd. Het is het volledige overzicht van de plannen om de landelijke publieke omroep te moderniseren. Lees verder
 • De politie blijkt de eigenaar te zijn van het mysterieuze spionagekastje in de Haagse Schilderswijk. De namaak-Ziggokast is ingezet in een onderzoek naar vermogenscriminaliteit. Lees verder
 • De moeizame onderhandelingen tussen de partijen CIF en CAI over de exploitatie van het nieuwe glasvezelnetwerk in Harderwijk en Hierden is voor het college van burgemeester en wethouders geen reden  om extra druk te zetten op deze partijen. (Stentor)
 • Frits Spits stopt met het Oranjejournaal op Radio 2, omdat het Koningslied is teruggetrokken. “Het was mijn rol om al het nieuws rond het Koningslied te brengen. Maar nu dat lied er niet meer is, bestaat mijn rol ook niet meer”, aldus Spits.
 • Vanaf deze week is presentator Jan Douwe Kroeske op MyRadio te horen met zijn programma 2 Meter De Lucht In. Hij presenteert het programma binnen het pas gelanceerde station op MyRadio, 2 Meter Radio. Voor Jan Douwe is het een ‘aangename terugkeer’ op de radio.
 • Het aantal jongeren van 12 t/m 17 jaar dat alcoholreclames op televisie ziet is in de afgelopen 10 jaar gedaald met 40% en voor jongeren van 6 t/m 11 jaar met 67% Lees verder
 • SKO start dit jaar met de ontwikkeling van een platformonafhankelijke meting voor video. SKO noemt het de multi-platform Videometing een zegt hiermee in te spelen op het veranderende kijkgedrag van de Nederlander: de groeiende penetratie van online devices voor het kijken naar video maakt dat louter het traditionele meten van televisiecontent op televisie niet langer afdoende is. Lees verder
 • Najib Amhali is binnenkort te zien bij RTL 4 met The Comedy Factory. Het programma dat eerder gepresenteerd werd door Jörgen Raymann is vanaf begin mei weer te zien op de Nederlandse televisie. Dat maakte RTL bekend.
 • Omroep Brabant zendt dinsdagmiddag een samenvatting van de uitvaart van bisschop Tiny Muskens uit. De voormalig bisschop van Breda wordt dinsdag begraven. Ook omroep RKK zendt een samenvatting van de uitvaart uit.
 • Het aantal stemmen voor de Haagse Honderd, die Den Haag FM uitzendt op Hemelvaartsdag, stijgt snel. Vooral de Haagse zangeres Anouk, die vlak na de uitzending van de Haagse Honderd meedoet aan het Eurovisie Songfestival, is populair onder de stemmers. Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) is de volledige Haagse hitlijst te horen op Den Haag FM. Hildo Göbel en Jeroen Zwaan presenteren de Haagse Honderd in een unieke marathonuitzending van 07.00 tot 19.00 uur op 92.0 Den Haag FM.
 • UPC breidt in mei haar HD zenderaanbod met drie zenders uit. Hiermee komt het standaard HD-aanbod van UPC op 32 zenders. Op 1 mei voegt UPC Syfy HD en 13th Street HD toe. Vanaf 15 mei komt TLC HD beschikbaar. Per 1 mei geeft UPC bovendien de nieuwe zender RTL Telekids door.
 • Kabelaar Ziggo mag van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) Esprit Telecom overnemen. Dat heeft ACM op 16 april besloten.