Kort medianieuws 23 mei 2011

slamfm

  • Slam!FM trekt in bij Radio 538 op de Koninginneweg in Hilversum. Radio 538 zit op nummer 31 en zit, door groot onderhoud, momenteel in een (nood)studio op nummer 31. Dit pand is ook van 538 en hier komt Slam!FM in te zitten. Lees verder.
  • De drie publieke zenders hadden in week 20 samen een marktaandeel van 31,9 pct (tijdvak 18.00-24.00 uur, 6+). RTL4 was marktleider. Lees verder.
  • Telecomtoezichthouder Opta heeft energiebedrijf E.on en callcenter L&H Customer Contact boetes opgelegd voor het overtreden van de regels. Er zijn mensen gebeld die dat niet wilden Lees verder.
  • Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) hoeft zijn voorgenomen radiofrequentiebeleid niet te wijzigen. Een motie van kamerlid Bruno Braakhuis (GroenLinks) om nog vrijstaande landelijke frequentieruimte op FM open te stellen voor vernieuwende radioformats waaronder ‘urban’ en daarmee nieuwkomers als FunX een kans te geven op landelijke dekking, kreeg tijdens de behandeling in de Kamer afgelopen week geen meerderheid.  Lees verder.