Kort medianieuws 23 september 2011

  • microfoon3 Oktoberradio is vanaf vrijdag 30 september tot en met 4 oktober weer te beluisteren. De uitzendingen worden mogelijk gemaakt door de SLER (Dtichting Evenementen Radio) en zijn te beluisteren via 107.0 MHz in de regio Leiden en Internet. Meer informatie vind je hier. 
  • Telegraaf-journalist Eric Koch heeft erkenning gekregen voor zijn werk als filmjournalist. Hij kreeg de prestigieuze Louis Hartlooper Prijs voor de Filmjournalistiek overhandigd. Lees verder.
  • De Duitse justitie vervolgt een cameraploeg van een Nederlandse tv-zender. Ze zouden een in Duitsland woonachtig Nederlands echtpaar hebben bespioneerd en gestalkt, onder meer door een zendertje in een auto te plaatsen. Dat heeft de politie van Aken, net over de grens bij Kerkrade, vandaag bekendgemaakt. Lees verder.
  • Samsung is in Den Haag vier kort gedingzaken begonnen tegen Apple wegens patentinbreuk. Alle 3G-producten van Apple moeten uit de winkels. Maandag is de eerste zitting. Lees verder.
  • De website van PVV-voorman Geert Wilders (www.geertwilders.nl) is vrijdag gehackt. Op het webadres is een foto van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan te zien met daarboven de naam van hacker ‘SEPTEMB0X’. Lees verder.
  • XS4ALL komt vanaf oktober met glasvezel. Met ingang van volgend jaar komt het bedrijf ook met een supersnelle 500 Mbit-verbinding. Vanaf volgende maand komt XS4ALL met glasvezel abonnementen. Klanten kunnen kiezen uit drie snelheden: 40, 80 en 100 Mbit. Volgend jaar kunnen echte up- en downloadverslaafden hun lol zelfs op met een 500 Mbit-abonnement. Lees verder.
  • Facebook heeft donderdagavond op zijn eigen ontwikkelaarsconferentie F8 wijzigingen aangekondigd in de lay-out en functionaliteit van het sociale netwerk. Grootste wijziging is een nieuwe profielpagina, die de naam Timeline krijgt. Lees verder.