Kort medianieuws 25 september 2011

  • astraNa die van de Amerikaanse ruimtesonde UARS staat de wereld opnieuw een satellietcrash te wachten. Een Duitse ruimtetelescoop keert in november ongecontroleerd terug in de dampkring. Ongeveer 30 brokstukken kunnen inslaan op aarde. Die wegen bij elkaar 1,6 ton. Lees verder.
  • RTV Hellendoorn begon haar activiteiten in mei 2000. Ruim elf jaar werd de organisatie gerund door vrijwilligers. De initiatiefnemers willen zich in de toekomst gaan bezighouden met andere zaken. RTV Hellendoorn wordt overgenomen door het weekblad Hellendoorn Journaal.
  • De BBC gebruikt niet langer de termen ‘voor Christus’ (Before Christ – BC) en ‘na Christus’ (Anno Domini – AD). Reden is dat de Britse publieke omroep niet-christenen niet voor het hoofd wil stoten. Lees verder.
  • Ik Hou van Holland is terug op de buis en meteen trekt de succesformule van RTL4 weer de meeste kijkers op de zaterdagavond. Naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen keken iets meer dan twee miljoen mensen. Lees verder.
  • Bedrijven lopen steeds vaker schade op, omdat hun telefooncentrale wordt gekraakt. Criminelen kraken die centrale en bellen vervolgens naar dure 0900-nummers en naar het buitenland. De bedrijven blijven met duizenden euro’s schade achter. Lees verder.