Kort medianieuws 26 december 2011

kijkcijfers

  • De kersttoespraak van koningin Beatrix heeft op eerste kerstdag 1.387.000 kijkers getrokken. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Lees verder.
  • Het CDA in Eindhoven wil opheldering over een geflopt initiatief in de stad om geld op te halen voor de 3FM-actie Serious Request. De opbrengsten van Serieuzzz Live vielen met een kleine dertigduizend euro in het niet bij de kosten van de actie. Sponsoren en de gemeente hebben 250 duizend euro in het project gestoken. Lees verder.
  • Tijdens het slotfeest van de Serious Request-actie is zaterdagavond illegaal vuurwerk afgestoken in de menigte op de Molenwerf in Leiden. Een 23-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk raakte daarbij zwaargewond. Lees verder.
  • Het VTM-programma ‘Tegen de Sterren op’ krijgt zware kritiek op de ‘Boer zkt Vrouw’-sketch waarin een boer op verschillende manieren zelfmoord probeert te plegen. ‘Dit geeft mensen een extra duw om zelfmoord te plegen’, klinkt het bij de Vlaamse zelfmoordpreventiegroepen in Het Laatste Nieuws. Lees verder.
  • De Stadsopmroep Almere heeft een positief advies gekregen van de Almeerse gemeenteraad. Zo’n advies is noodzakelijk om een nieuwe zendlicentie te krijgen van het Commissariaat voor de Media. Lees verder.